Teknoloji

Huawei FreeBuds ile Apple AirPods’un karşısına çıkıyor

huawei freebudsHuawei yeni akıllı telefonları P20 ve P20 Pro’yu tanıttığı etkinlikte yeni kablosuz kulaklığını da tanıttı. FreeBuds adını taşıyan kulaklık ilk bakışta akıllara Apple AirPods’u getiriyor. Huawei FreeBuds için beyazın yanı sıra siyah da renk seçenekleri arasında yer alıyor.

Avrupa’da 159 avro karşılığında satılacak olan FreeBuds, kullanıcılarına tam şarjla 10 saat boyunca müzik dinleme imkanı vadediyor. FreeBuds bu süreyle tam şarjla 5 saat müzik dinleme imkanı sunan AirPods’u ikiye katlıyor.

Tıpkı AirPods gibi, FreeBuds da kulaklığı şarj eden bir taşıma kutusuyla geliyor. Ancak AirPods’ta kulak topuzları kutuya dikey olarak yerleştirilirken, FreeBuds’ta yatay bir yerleştirme tercih edilmiş.

Huawei FreeBuds şirketin yeni telefonları P20 ve P20 Pro’nun çıkışına özel olarak hazırlanmış gibi görünüyor. Söz konusu telefonlarda kulaklık jakının bulunmadığı düşünülünce Huawei’nin bu hamlesi kulağa oldukça mantıklı geliyor. Şirketten yapılan açıklamada FreeBuds’ın tasarımı sayesinde AirPods’a kıyasla daha iyi gürültü önlediği söylense de, bu konuda fikir sahibi olmak için FreeBuds’ı da test etmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER