Teknoloji

Huawei EMUI 10’un tanıtımı için tarih verdi

huawei emui 10

Huawei, yıllık geliştirici konferansını önümüzdeki hafta sonu Çin’de gerçekleştirecek. Konferansın kapıları 9 Ağustos’ta açılacak. Şirketin bu etkinlikte hem donanım hem de yazılımla ilgili çeşitli duyurular yapması bekleniyor. Yazılım tarafında gözlerin yeni işletim sistemi Hongmeng OS‘in üstünde olacağını tahmin etmek çok zor değil. Ancak Huawei EMUI 10 kullanıcı arayüzünü de 9 Ağustos’ta tanıtacağını açıkladı.

Huawei’nin klasikleşmiş kullanıcı arayüzünün en yeni sürümü olan EMUI’nin sonbaharda tanıtılması beklenen Mate 30 ve Mate 30 Pro’da kullanıcılara sunulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yeni EMUI sürümleri genellikle en güncel Android versiyonlarıyla birlikte kullanıcılara sunuluyor. Ancak hâlihazırda ortada Android Q’nun resmi ismi ve ne zaman yayınlanacağı konusunda somut bir bilgi bulunmuyor. EMUI 10’un Huawei kullanıcılarına getireceği yenilikler konusunda da şu anda bir şey söylemek pek mümkün değil.

Huawei EMUI 10 ismini değiştirebilir mi?

EMUI’nin ismi Honor markalı cihazlarda Magic olarak değiştirilmişti. Dolayısıyla akıllara Huawei’nin EMUI 10’u Magic 3 olarak sunma ihtimali de geliyor. Yine de, duyuru görselinin bu ihtimali aşağıya çektiği söylenebilir. Honor’un ilk akıllı televizyonunun da cuma günü tanıtılması ve bu televizyonda Hongmeng OS’in kullanılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER