Teknoloji

Huawei CEO’sundan HarmonyOS 3 paylaşımı

huawei harmonyos 2

Huawei 27 Temmuz’da gerçekleştireceği etkinlikte HarmonyOS 3 platformunu gözler önüne çıkaracak. Şirketin CEO’su Richard Yu, kişisel Weibo hesabından HarmonyOS 3’teki yeniliklerden birini gösteren bir video paylaştı. Söz konusu video, ana ekrana yerleştirilebilecek yeni araç takımlarının müjdesini veriyor.

Artık her uygulama grubunun ana ekrandaki klasöründe farklı sekmeler oluşturulabilecek. Buna ek olarak, uygulamalar dikdörtgen şeklinde gruplandırılabilecek. Böylelikle bazı uygulamalara daha hızlı şekilde erişim sağlanabilecek. Bu yeni tasarım, Richard Yu tarafından paylaşılan videoda açıkça görülüyor.

Huawei’nin kendi bünyesinde geliştirdiği HarmonyOS platformunun temelinde Android Açık Kaynak Platformu bulunuyor. Diğer kullanıcı arayüzlerine kıyasla daha derin bir deneyim vadeden HarmonyOS’i geliştirmek ve mümkün olduğunca bağımsız tutmak için şirketin yıllardır çok ciddi mesai harcadığını belirtmek gerekiyor.

Huawei HarmonyOS 3’ü yukarıda da belirttiğimiz gibi 27 Temmuz’da tanıtacak. Bu etkinlikte güncellemenin öncelikle Çin’deki dağıtım takvimi konusunda bilgi verilmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER