Teknoloji

HarmonyOS 3 sonbaharda dağıtıma çıkacak

huawei harmonyos 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei HarmonyOS 3 için duyuruyu geçtiğimiz yılın ekim ayında yapmıştı. Şirket işletim sisteminin ilk geliştirici ön izlemesini de bu duyurudan birkaç hafta sonra dağıtıma çıkarmıştı. Ancak geliştirme sürecinde karşılaşılan engellerle birlikte dağıtım takviminde bazı değişikliklere gidilmişti.

Changan Digital King rumuzlu Weibo kullanıcısı, Huawei’nin geliştirici inovasyon yarışmasında HarmonyOS 3’le ilgili olarak verilen önemli bilgileri paylaştı. Ekrana yansıtılan bir slaytta, HarmonyOS’in üçüncü sürümünün dağıtımın önümüzdeki eylül ayında başlayacağı görülüyor. HarmonyOS 2 geçtiğimiz yılın haziran ayında dağıtıma çıkmış ve eylül ayı itibarıyla 100 milyon cihaza ulaşmıştı.

HarmonyOS 3 beta sürümünün de mayıs ayında dağıtıma çıkması bekleniyor. Ancak Huawei’den henüz bu konuda bir doğrulama gelmiş değil. Yeni sürümde arayüzün parlatılması ve performansın iyileştirilmesi bekleniyor. Ancak işletim sisteminin görüntüsü ve hissiyatında bir değişiklik öngörülmüyor.

harmonyos 3Söz konusu tarihlerin HarmonyOS 3’ün mevcut cihazlara dağıtımıyla ilgili olduğunu belirtmek gerekiyor. Mate 50 serisi hâlâ Huawei’nin yol haritasında görünüyor. Normal şartlarda geçtiğimiz yılın ikinci yarısında çıkması beklenen Mate 50 serisinin temmuz ayında tanıtılabileceği söyleniyor. Mate 50 serisinin üyelerinin kutularından HarmonyOS 3 yüklü şekilde çıkması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER