Teknoloji

Huawei Ascend P7 Nisan 2014’te 5 inç 1080p ekranla gelebilir

Huawei, Nisan 2014’te yeni akıllı telefonu Ascend P7’yi çıkarmanın planlarını yapıyor. Bu telefon Haziran 2013’te duyurusu yapılan ve geçtiğimiz aylarda Türkiye’de de piyasaya sunulan Ascend P6’nın takipçisi olacak.

huawei-ascend-p6-100613

Ascend P7’nin 5 inç, 1080p TFT LCD ekran, 1.6 GHz dört çekirdekli işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza ve microSD kart yuvası gibi başlıca teknik özelliklere sahip olacaı belirtiliyor. Cihazın Ascend P6’dan çok farklı bir görünüşe sahip olmayacağı, metal gövdeyle geleceği de tahminler arasında bulunuyor.

Yukarıdakilere ek olarak Ascend P7’nin arkasında 13 megapiksel, önünde de 8 megapiksel kamera bulunacak. LTE desteği, 2460 mAh kapasiteli pil ve Huawei’nin özelleştirilmiş Android arayüzü Emotion’ın 2.0 numaralı yeni sürümünün de bu akıllı telefonda yer alacağı iddia ediliyor.

Sızan özelliklere rağmen Ascend P7’nin neye benzediği konusunda fikir verecek görüntüler bulunmuyor. Ayrıca cihazı ne zaman piyasaya çıkacağı ve fiyatı noktasında da belirsizlik sürüyor.

Huawei rekabetçi fiyatlardan sunduğu akıllı telefonlarla pazarda payını artırmayı sürdürüyor. Strategy Analytics’in 2013 üçüncü çeyrek rakamlarına göre Huawei, yüzde 5.1 payla dünya çapında en çok satış gerçekleştiren üreticiler sıralamasında LG’yi geçerek üçüncülüğe oturdu.

İlgili >> GSM Arena

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER