Teknoloji

Huawei Ascend P7 akıllı telefon için Lollipop güncellemesi çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei-ascend-p7-inceleme-00023

Geçtiğimiz haziran ayında Huawei akıllı telefon Ascend P7 için Android 5.1 güncellemesini herkese açık beta hâlinde yayınlamıştı. Çinli şirket yaklaşık dört ay sonra bu güncellemeyi kararlı hâle getirdi.

GSMArena’nın haberine Huawei Ascend P7 akıllı telefon sahipleri Android 5.1.1 Lollipop sürümüne doğrudan geçiş yapabiliyor. Huawei akıllı telefon sahiplerinin Ascend P7’leri için gelecekte Android 6.0 Marshmallow güncellemesini alıp alamayacakları ise şu an için bilinmiyor.

Huawei, Ascend P7 sahiplerinin Android 5.1.1 Lollipop güncellemesini kablosuz bağlantı üzerinden edinebileceklerini duyurdu. Türkiye’de satılmış olan Ascend P7’ler için de güncelleme kısa bir süre içinde çıkmış olacaktır.

Bu arada kablosuz bağlantı üzerinden güncelleme için beklemek istemeyen Huawei akıllı telefon sahipleri, Ascend 7’lerini Huawei’nin web sitesi üzerinden indirebilecekleri güncelleme paketi sayesinde Android 5.1.1 Lollipop sürümüne elle de güncelleyebilecekler.

Huawei Ascend P7 için Android 5.1.1 Lollipop güncellemesi 1.26 GB’lık büyüklüğe sahip. Ayrıca Huawei akıllı telefon pil seviyesinin de yüzde 50’nin üstünde olması gerekiyor.

Öte yandan Huawei Ascend Mate 7 akıllı telefon Avrupa versiyonunun da Android 5.1.1 Lollipop sürümünü alacağı kaydedildi. Çinli şirket Ascend Mate 7 Lollipop sürümü için resmi bir değişiklik listesi sunmuyor, ancak bu güncellemenin küçük hata düzeltmeleri ve güvenlik güncellemeleri barındırdığı belirtiliyor.

Ayrıca Android 5.0 Lollipop tabanlı Huawei P8 akıllı telefon için de yeni bir yazılım güncellemesi çıktı. Bu güncellemenin de boyutunun 1.72 GB olduğu belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER