Teknoloji

Huawei Ascend P6’nın teknik özellikleri ve Emotion UI sızdı

Huawei Ascend P6 modelinin varlığını geçtiğimiz ay Facebook üzerinden yaptığı bir paylaşımla doğrulamıştı. Şirketin yönetim kurulu başkanı Richard Yu bu telefonla birlikte işin özünü yakaladıklarını belirtmiş ve telefonla ilgili olarak artan heyecana biraz daha katkıda bulunmuştu. Son olarak sızıntılarıyla ünlü @evleaks tayfası Ascend P6 ile ilgili bazı teknik detaylar paylaştı.

huawei-ascend-p6-120613

Daha önceki haberlere göre 6.18 mm. kalınlığında kasaya sahip olan ve @evleaks’in de bu bilgiyi doğruladığı telefonda 4.7 inç 720p ekran, 1.5 GHz dört çekirdekli işlemci, 8 megapiksel, 4 cm makro lensli BSI arka kamera, Face Enhance adı verilen bir özellik de taşıyan 5 megapiksel ön kamera gibi başlıca teknik özellikler yer alacak. Android’in hangi sürümüyle çalışacağı belirtilmeyen telefonda Huawei’nin Emotion UI kullanıcı arayüzü de bulunacak.

Ascend P6’nın fırçalanmış görünüme sahip metal kasaya sahip olacağı, cihazın ince kenarları üzerinde ses ve kamera tuşlarının yer alacağı önceki sızıntılar sayesinde ortaya çıkmıştı. Cihazın kamerası da flaşla birlikte arkada, sola doğru yerleştirilmişti.

Huawei, Ascend P6 ile birlikte en ince Ascend telefonunu da çıkarmış olacak. Telefonun 18 Haziranda Londra’da düzenlenen bir etkinlikle birlikte resmiyet kazanması bekleniyor.

İlgili >> @evleaks

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER