Teknoloji

Huawei’den parmak izi tarayıcılı phablet: Ascend Mate 7

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei-Ascend-Mate7-040914

Huawei IFA 2014’te görücüye çıkardığı yeni phablet’i Ascend Mate 7 ile HTC One max ve türevlerine rakip olmaya hazırlanıyor. Huawei’nin yeni akıllı telefonu ve HTC One max arasındaki benzerlik sadece boyutlarının benzerliğinden kaynaklanmıyor. Huawei Ascend Mate 7’de de, tıpkı One max’te olduğu gibi, parmak izi tarayıcısı bulunuyor.

Huawei Ascend Mate 7’nin 6 inç’lik ekranı 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe ve 367 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Tasarım bakımından şirketin MediaPad X1 tabletinin izinden giden Huawei Ascend Mate 7’de ekranı çevreleyen çerçevenin minmumda tutulması göze çarpıyor. 157 x 81 x 7.9 mm. boyutlarındaki cihaz ince tasarımıyla dikkat çekiyor.

Akıllı telefonun sekiz çekirdekli HiSilicon Kirin 825 işlemcisi 1.8 GHz ve 1.3 GHz’lık iki farklı işlemcinin birleşmesinden oluşuyor. Bu işlemciye 4100 mAh kapasiteli pil ve 32 GB dahili hafıza eşlik ediyor. microSD kart desteği sayesinde Huawei Ascend Mate 7’de ekstra depolama alanı elde edilebiliyor. LTE Cat 6 teknolojisinin varlığı sayesinde cihaz, şebeke desteğinin bulunduğu durumlarda çok yüksek veri hızlarına erişebiliyor. Örnek vermek gerekirse, Cat 6 sayesinde HD bir film iki dakika içinde indirilebiliyor.

13 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kamera barındıran Huawei Ascend Mate 7, kutusundan Android 4.4 KitKat ile çıkıyor. Bu işletim sistemine şirketin Emotion arayüzü eşlik ediyor. Cihazın piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER