Teknoloji

Huawei gözünü zirveye dikti

Huawei P20 Pro İncelemesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei akilli telefon1987’de kurulan Huawei, yola telefon santral sistemleri üreten bir şirket olarak çıkmıştı. Kuruluşunun ardından ağ ve telekomünikasyon ekipmanları üretimi gibi başka kârlı alanlara da açılan şirket, günümüzde önde gelen akıllı telefon üreticileri arasında da kendisine yer bulmuş durumda. Huawei akıllı telefon pazarında geldiği noktayı önümüzdeki dönemde daha da ileriye taşımayı hedefliyor.

Huawei 2004’ten bu yana cep telefonu üretiyor. Çinli üretici pazara girdiğinde zirvede Nokia yer alıyor ve Nokia’yı da Motorola ve günümüzün lideri Samsung izliyordu. Aradan geçen 14 yılda sabırlı biçimde ilerleyen Huawei Samsung’u yakından takip etmeye başlarken, şirketin satışlarının artış hızı bu takipte yakında rollerin değişebileceğini düşündürüyor.

Ana vatanı Çin’de büyük bir kitleye sahip olmanın avantajını elinde bulunduran Huawei, son birkaç yıldır Avrupa’da da adından fazlasıyla söz ettiriyor. 2018’in ikinci çeyreğinde küresel ölçekteki satış rakamlarında Apple’ı geçmeyi başaran şirket, yılın ilk yarısında 95 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. Çinli üretici, yılın geri kalanında da 100 milyondan fazla telefon satmayı ve toplamda 200 milyon satış rakamını aşmayı hedefliyor.

Huawei, eğer bu hedef gerçekleşirse, satışlarını yıllık bazda yüzde 31 oranında artırmış olacak. Akıllı telefon pazarının genelinde gözlemlenen cansızlığa adeta meydan okuyan şirket, Samsung ve Apple’ın sağlıklı büyüme trendlerini sürdürme konusunda yaşadığı sıkıntılardan da yararlanabilir.

Huawei’nin tüketici grubu CEO’su Richard Yu, 2019’da akıllı telefon pazarının ilk iki basamağındaki yerlerinin tartışmasız hâle geleceğine inanıyor. Şirket, 2019’u akıllı telefon pazarının zirvesinde tamamlama ihtimalini de göz ardı etmiyor. Çinli üretici bu konuda kesin ifadeler kullanmasa da, bu ihtimalin şirketin rüyalarını süslediği anlaşılıyor.

Huawei akıllı telefon pazarındaki algısını bu yıl tanıttığı P20 serisiyle biraz daha kuvvetlendirmeyi başarmıştı. Önümüzdeki ekim ayında tanıtılması beklenen Mate 20 serisinin de bu gücü biraz daha artırması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER