Teknoloji

Huawei’nin yeni akıllı saati kablosuz kulaklıklarıyla birlikte gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei akilli saatHuawei akıllı saat portföyüne yeni ve ilginç ürünler ekleme konusunda istekli görünüyor. Şirket tarafından yapılan yeni bir patent başvurusu, yerleşik kablosuz kulaklık barındıran bir akıllı saat tasarladığını gösteriyor. Huawei Watch 3 konusundaki detaylar şu an için sınırlı olsa da, patent dosyası Çinli üreticinin akıllı saatleri için farklı teknolojileri ve yaklaşımları değerlendirdiğini gösteriyor.

Patent dosyasında kulaklıkların saate yerleştirilmesi için çeşitli alternatifler örneklendiriliyor. Bunlardan birinde kulaklık topuzları bir kapsüle yerleştiriliyor ve yaylı bir mekanizmayla kasaya yerleştiriliyor. Kablosuz ve suya dayanıklı kulaklıkta aktif gürültü önleme özelliğinin bulunacağı belirtiliyor. Kulaklıklar sayesinde kullanıcıların saate dokunmadan gelen aramaları yanıtlayabileceği ve ses seviyesini ayarlayabileceği de patent dosyasındaki bilgiler arasında yer alıyor.

28 Haziran’da Dünya Fikri Mülkiyet Örgüyü (WIPO) tarafından onaylanan patent dosyasının Huawei Watch 3 için bir tür ipucu olabileceği düşünülüyor. Huawei’nin hâli hazırdaki en yeni akıllı saati olan Huawei Watch 2 geçtiğimiz yıl tanıtılmış, akıllı saat hatalı yazılımı ve pil ömrünün kısalığı nedeniyle hayal kırıklığı yaratmıştı.

Huawei akıllı saat pazarına farklı bir soluk getirme konusunda ilginç fikirlere sahip gibi görünüyor. Şirketin oyun odaklı bir akıllı saat için yaptığı başvuru da geçtiğimiz mayıs ayında onaylanmıştı. Dolayısıyla Çinli üreticinin birbirinden farklı fikirleri değerlendirdiği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER