Teknoloji

Huawei akıllı saatlere olan inancını koruyor

Huawei’nin IFA 2018’de çok daha fazla şey duyurmasını bekleyenler, hayal kırıklığına uğramış olabilir. Ekimde tanıtılacak Mate 20 ve Mate 20 Pro’nun kalbinde yer alacak Kirin 980 yonga setini duyuran Çinli üreticinin bir akıllı saat tanıtmaması az da olsa şaşkınlık yaratmıştı. Ancak bu durum şirketin söz konusu ürün kategorisinden vazgeçtiği anlamına gelmiyor. Huawei akıllı saat pazarına olan inancını hâlâ koruyor.

Akıllı saat pazarı için yolu akıllı saat üreticileri açsa da, pek çok şirket için bu pazar beklentileri karşılamadı. Bu da üreticilerin büyük kısmının hedeflerini küçültmesine neden oldu. Samsung ve Huawei ise hedeflerini görece büyük tutmayı sürdürüyor. Samsung yeni akıllı saatini geçtiğimiz ay gözler önüne çıkarırken, Huawei hâlâ sessizliğini koruyor. Digital Trends sitesine konuşan Huawei CEO’su Richard Yu, akıllı saat projelerinin hâlâ sürdüğünü ve sadece şirketin istediği gelişimleri kaydetmenin zaman aldığını belirtti.

Yu şirketinin yeni giyilebilir ürünü için çıtayı oldukça yukarı koymuşa benziyor. Huawei CEO’sunun iddialı hedefleri arasında göze ilk olarak bir haftalık uzun pil ömrü çarpıyor. Hâli hazırda standart akıllı saatlerden hiçbiri bu denli uzun bir pil ömrü sağlayabilmiş değil. Bazı özel dokunuşlar dışında akıllı saatler için maksimum pil ömrü iki günle sınırlı kalıyor. Yu’nun bu hedefi saatin tasarımından taviz vermeden başarmayı istemesi de iddiayı biraz daha kuvvetlendiriyor. Yetenek bakımından da güçlü bir akıllı saat planlayan Huawei’nin yeni cihazında HiAI motorunu kullanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Huawei akıllı saat kategorisindeki yeni adımı konusunda şu an için pek fazla bilgi paylaşmış değil. Şirketin araştırma ve tasarım çalışmalarında hâlâ ilk aşamalarda olduğu düşünülüyor. Bu nedenle Huawei Watch 3 ile kısa süre içinde tanışmak pek ihtimal dahilinde görülmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER