Teknoloji

Huawei ABD’nin baskısı yüzünden su altından çıkıyor

huawei developer accelerator
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei uzun süredir ağ ekipmanlarının güvenilirliğiyle ilgili endişe ve şüphelerle mücadele ediyor. Bu endişe ve şüpheler, şirketin Trump yönetimi tarafından ABD’nin kara listesine alınmasına yol açmıştı. Bu durum, Huawei’nin stratejilerini de değiştirmişe benziyor. Akıllı telefon üretim kapasitesini aşağıya çekeceği söylenen şirket, deniz altı kablo operasyonlarını da elden çıkarmaya karar verdi.

Söz konusu faaliyetlerin yürütüldüğü şirket, Huawei Marine Systems adını taşıyor. Bu şirketin yüzde 51 oranında hissesi Huawei’nin elinde bulunuyor. Şirket; Facebook, Google ve Microsoft gibi kıtalar arasında fiber optik kablolar döşüyor. 2009’da kurulan şirket, şimdiye kadar yaklaşık 90 projede 50 bin kilometreyi aşkın uzunlukta kablo kurulumu yaptı.

Ancak son zamanlarda Huawei’nin Çin yönetiminin casusluğuyla suçlanması, şirketin yeni işler almasını zorlaştırmış gibi görünüyor. The Financial Times‘ın haberinde, görüşlerine yer verilen Avustralya Stratejik Politika Enstitüsü Uluslararası Siber Politika Merkezi’nden Fergus Hanson, Huawei’nin bu kadar göz önünde olduğu bir ortamda şirketin yeni bir kablo döşeme anlaşması yapmasının zor olduğunun altını çizdi.

Huawei’nin Huawei Marine Systems’daki hisselerini Hengtong Optic-Electric adını taşıyan başka bir Çinli şirket devralacak. Taraflar planlanan satış konusunda Şangay borsasına bilgi verdi. Satış bedeli ise şu an için açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER