Teknoloji

Huawei 90W hızlı şarj sistemi üzerinde çalışıyor

huawei 100w güç adaptörü

Huawei, 90W kablolu hızlı şarj sistemi üzerinde çalışıyor. Konuyla ilgili paylaşım, ünlü duyumcu Digital Chat Station’dan geldi. Huawei SuperCharge, hâlihazırda 66W kablolu şarj desteği sunuyor. Söz konusu teknoloji, Mate 40 serisiyle duyurulmuştu. Nova 8i’de de bulunan bu sistem, telefonun 4300 mAh kapasiteli pilini 38 dakika içinde tamamen dolduruyor.

Akıllara gelen ilk soru, Huawei’nin bu teknolojiyi P50 serisinde kullanıp kullanmayacağı oluyor. Akıllı telefon, 3C kayıtlarında 66W şarj hızıyla onaylanmış durumda. Ancak bunun cihazın Snapdragon 888 işlemcili 4G versiyonu için geçerli olabileceği belirtiliyor. Kirin 9000 işlemcili 5G modelin daha hızlı şarj desteğiyle gelmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

Huawei’nin bu yıl Mate 50 serisini çıkarmayabileceği söylentisi de etrafta dolaşıyor. P50 serisinin yegane amiral gemisi olması nedeniyle 90W hızlı şarj teknolojisinin de bu seride kullanılması ihtimali yükseliyor. P50 serisinin 29 Temmuz’da tanıtılması beklense de, henüz bu konuda bir açıklama gelmiş değil.

90W hızlı şarj teknolojisini kullanıcılarla buluşturmayı planlayan Huawei, 120W ve 200W hızlı şarj teknolojilerini test ettiğini daha önce açıklamıştı. Ancak şirket pil kapasitesiyle ilgili endişeler nedeniyle bu konuda aceleci davranmama kararı almıştı. Huawei bir süre önce 135W şarj adaptörü için de onay almıştı. Dolayısıyla 90W şarj teknolojisinin bir ara adım olacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER