Teknoloji

Huawei 5G şebekesini destekleyen ilk telefonlarını Haziran 2019’da çıkaracak

huawei abd virus elektrikli otomobil

huawei 5gHuawei 5G teknolojisini akıllı telefon pazarına mümkün olduğunca hızlı biçimde getirme konusunda istekli olduğunu gizlemiyor. Bu konuda daha önce de çeşitli açıklamalar yapan şirket, son olarak ortaya bir tarih koyarak hedefini daha net biçimde gösteriyor.

Mobil Dünya Kongresi Şangay etkinliğinde konuşan Huawei’nin CEO’su Eric Xu, ilk ticari 5G çözümlerinin ve akıllı telefon yongalarının 2019’un mart ayı itibarıyla hazır hâle gelmesini beklediklerini belirtti. Xu, 5G şebekesini destekleyen Huawei telefonlarının çıkışı içinse 2019’un haziran ayını işaret etti.

Huawei P serisi amiral gemisi telefonlarını genellikle yılın ilk çeyreğinde çıkarıyor. Xu’nun işaret ettiği tarih, P30 serisinin çıkışı için biraz geç görünüyor. Huawei’nin 5G desteğini amiral gemilerine taşımak için yılın son çeyreğinde tanıtacağı Mate 30 serisini bekleyebileceği söyleniyor.

Huawei düşük gecikme ve ağ bağlantısı gibi sorunların yıl sonu itibarıyla tamamen giderilmesini bekliyor. Bu sorunların giderilmesinin ardından da geliştirme sürecinin biraz daha hızlanması öngörülüyor. Huawei CEO’su Eric Xu, 5G ile artırılmış ve sanal gerçekliğin önemli ölçüde gelişeceğini belirtse de, şirketten henüz bu pazarlardan herhangi birine giriş konusunda bir işaret gelmiş değil.

Huawei 5G akıllı telefonlar için açılışı orta segmentte konumlanan bir cihazla yapacak gibi görünüyor. Şirketin üst segment için hazırladığı söylenen Kirin 1020 yonga setinin de ilk olarak Mate 30 serisinde kullanılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER