Teknoloji

Huawei’den 5G’de sürpriz sinyali

huawei 5g abd japonya hongmeng os

Huawei, 5G dönüşümünün öncüleri arasında yer alıyor. Şirketin ürettiği altyapı ürünleri, dünyanın pek çok ülkesinde kullanılıyor. Çinli telekomünikasyon devi, bu öncü konumuna rağmen, 5G birimiyle ilgili sürpriz bir hamleyi değerlendiriyor.

The Economist’e konuşan Huawei’nin kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei, şirketin 5G varlıklarını satma fikrini değerlendirdiklerini belirtti. Zhengfei; bunun için Asya dışından, kısacası Batı’dan bir alıcı aradıklarının da altını çizdi.

Şu an için ortada somut bir alıcı yok gibi görünüyor. Bu alıcının mevcut bir şirket veya pazara yeni girecek bir kuruluş olabileceği belirtiliyor. Potansiyel alıcı, ana unsurları modifiye etme ve dilediği ürünlere erişimi engelleme gibi haklara sahip olacak. Satışın gerçekleşmesi durumunda Huawei’nin 5G portföyünde bulunan lisanslar, kodlar ve ürün uzmanlıkları alıcının erişimine açılacak.

Huawei 5G birimine fiyat biçmedi

Huawei’nin 5G birimine henüz şirket tarafından bir fiyat biçilmiş değil. Şirket şu anda sadece satış fikrini değerlendirdiği için işleri fazla ciddi hâle getirmemesi normal görünüyor.

Huawei’nin 5G birimini satmayı düşünmesinin temel nedeninin ABD olduğu ise rahatlıkla söylenebilir. ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşında tansiyon artmadan önce de, Beyaz Saray Huawei’nin altyapı ürünlerinin kullanımına sıcak bakmıyordu. ABD, müttefiklerinin de kendi yolundan gitmesini ve 5G altyapılarında Huawei çözümlerine yer vermemesini istemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER