Teknoloji

Huawei 4D Touch markasının ticari haklarını almak için başvurdu

huawei abd virus elektrikli otomobil

huawei Apple iPhone 6s ile birlikte basınç hassasiyetine sahip ekran teknolojisini tanımlayan “3D Touch” markasını hayatımıza sokmuştu. Cupertino merkezli şirketin isimlendirme yaklaşımı, akıllı telefon pazarındaki bazı rakiplerine de ilham vermiş gibi görünüyor. Huawei 4D Touch markasının ticari haklarını almak için başvuruda bulundu.

4D Touch’ın ne olduğu, neyi tanımladığı şu an için bilinmiyor. Ancak bunun Huawei tarafından geliştirilmiş veya hâli hazırda geliştirilen bir teknoloji ya da özellik olduğunu tahmin etmek pek zor değil. Ancak gerçekleştirilen ticari hak başvurusu üzerinden daha fazla bilgiye ulaşmak mümkün olmuyor.

huawei 4d touchYeni bir ticari marka, her zaman yeni bir teknolojinin yolda olduğu anlamına gelmeyebiliyor. Dolayısıyla Huawei’nin 4D Touch’ının basınç hassasiyetiyle mi yoksa bambaşka bir şeyle mi ilgili olduğu bilinmiyor.

Huawei 4D Touch çok sayıda cihaza uygulanabilecek bir özellik olabilir

Ticari marka hakları için yapılan başvuruda sadece 4D Touch’ın her tür yazılıma ve akıllı telefon, tablet, akıllı saat, bilgisayar, kamera ve fitness bilekliği gibi cihazlara uygulanabileceği belirtiliyor. Bu bilginin işe yaramak için fazla genel olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER