Teknoloji

Huawei yeni powerbank’iyle dizüstü bilgisayarların da pilini dolduracak

huawei 40w supercharge powerbank

Huawei‘nin Paris’te düzenlediği etkinliğin yıldızlarının P30 ve P30 Pro olduğu kuşkusuz bir gerçek. Ancak Çinli üreticinin Paris’te gözler önüne çıkardığı ilgi çekici aksesuarları da göz ardı etmemek gerekiyor. Bu aksesuarlar arasında bir powerbank de bulunuyor. Huawei 40W SuperCharge Powerbank hem hatırı sayılır kapasitesi hem de hızlı şarj özelliğiyle merak uyandırmayı başarıyor.

Huawei’nin yeni taşınabilir güç ünitesinin en kuvvetli özelliği olarak hızı öne çıkıyor. 40W SuperCharge PowerBank ile P30 Pro’nun pilini tamamen boşken yarım saat içinde yüzde 70 oranında doldurmak mümkün oluyor. 12000 mAh günümüzde bir powerbank için devasa bir kapasite sayılmasa da, P30 Pro’nun pilini iki defa tamamen doldurmaya yetiyor.

Batarya hücresinin küçülmesi, ürünün boyutlarının da küçülmesini sağlıyor. Çantada pek yer kaplamayacak gibi görünen powerbank’in bir montun cebinde de rahatlıkla taşınabileceği söylenebilir. Plastikle kaplanması da powerbank’in rahat taşınabilirliğini artıran unsurlar arasında yer alıyor.

Huawei 40W SuperCharge Powerbank’in kenarında bir USB-C, bir USB-A girişi ve doluluk durumunu gösteren bir gösterge yer alıyor. Huawei’den yapılan açıklamada, cihazın Nintendo Switch ve Apple MacBook Pro gibi büyük cihazları şarj etmek için de kullanılabileceğine dikkat çekildi.

Huawei 40W SuperCharge Powerbank, Avrupa’da 99 avro karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER