Teknoloji

Huawei’nin 2023 finansal sonuçları açıklandı

huawei developer accelerator

Çinli teknoloji devi Huawei, 2023 yılına ait finansal sonuçları paylaştı. Şirket, söz konusu yıl için 99,45 milyar dolar gelir ve 12,29 milyar dolar net kar rakamlarına ulaştığını duyurdu. Huawei’in finansal performansı, özellikle Ar-Ge ve inovasyona verdiği önemle öne çıkarken, çeşitli sektörlerde de gelir artışı yaşandığı gözlendi.

2023 finansal performansta öne çıkanlar

Huawei’nin bulut bilişim, dijital güç ve otomotiv segmentleri, geçen yıla oranla dikkate değer bir büyüme sergiledi. Kalıcı rekabet avantajlarını pekiştirmeye yönelik yenilikçi ürün ve hizmetler sunan şirket, müşterilerin ve iş ortaklarının güvenini temel aldığını belirtiyor. Bu güven, son yıllarda yaşanan çeşitli zorluklara rağmen Huawei’nin büyüme hızını sürdürebilmesinde önemli bir faktör oldu.

Huawei’nin yıllık gelirin %23,4’üne tekabül eden rekor seviyedeki 23,55 milyar dolarlık Ar-Ge harcaması da inovasyon odaklı stratejisinin bir göstergesi oldu. Toplamda son on yılda 158,73 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımı ile şirket, teknoloji sektörüne yön vermeye devam ediyor.

Dönüşümlü CEO Ken Hu, 2024 yılında da canlı ekosistemler ve açık inovasyon aracılığı ile müşterilere ve topluma daha fazla değer katma hedefi olduğunu belirtti. Ayrıca şirketin bu yolculuğunda kendilerine eşlik eden herkese teşekkürlerini iletti.

Finansal detaylara bakıldığında, Huawei’nin bilgi ve iletişim teknolojileri altyapısı iş segmentinde 51,77 milyar dolarlık bir gelir elde ederek %2,3 oranında bir büyüme gösterdiği belirtildi. Tüketici elektroniği alanında ise önceki yıla kıyasla %17,3’lük bir artışla 35,96 milyar dolarlık gelir sağlandı. Bulut bilişim gelirleri 7,91 milyar dolara ulaşırken, bu alanda %21,9’luk bir büyüme kaydedildi. Dijital güç iş segmentinde 7,52 milyar dolar gelir ile %3,5’lik bir artış yaşandı. Akıllı otomotiv çözümleri segmentinde ise %128,1’lik devasa bir büyümeye imza atılarak gelir 672,1 milyon dolar seviyesine yükseldi.

Gelecek planlarına da değinen Huawei, teknoloji ve açık inovasyona yatırım yapmayı sürdüreceğini açıkladı. Bu yatırımlarla birlikte farklı endüstrilerin modernizasyonuna katkı sağlama ve teknolojik ilerlemeyi destekleme misyonunu öne çıkaran şirket, açık iş birliği modeline olan bağlılığını vurguladı. Dünya genelinde 9,5 milyon geliştirici ve 46.000’den fazla ekosistem iş ortağı ile çalışan Huawei, kalitenin yanı sıra bilişim teknolojilerinin geliştirilmesine ve yenilikçi yazılım sistemlerine olanak sağlayacak platform yeteneklerine odaklandığının altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER