Teknoloji

Huawei 2019’da dört arka kameralı telefonlar çıkarmayı planlıyor

huawei p20 pro

Huawei için 2018 pek iyi başlamasa da, yılın geri kalanında işler oldukça iyi gitti. Önce P20 Pro ardından da Mate 20 Pro ile adından çokça söz ettiren şirket, akıllı telefon pazarında Apple’ı geride bırakarak ikinci sıraya yerleşmişti. Çinli üretici, bu başarıyı 2019’da yeni ürünler ve pazarlama alanındaki yeni adımlarla biraz daha ileri taşımayı hedefliyor.

Huawei çift arka kameralı akıllı telefon pazarının öncülerinden biri olmasa da, üç arka kameranın yaygınlaşması konusunda öncülük etmişti. Ancak Samsung ekim ayında çıkardığı dört arka kameralı Galaxy A9 (2018) ile eli bir kez daha yükseltmiş durumda. Ancak bu durum Huawei’yi pek telaşlandırmışa benzemiyor. 10x optik yakınlaştırma özelliğiyle çıtayı bir adım daha yukarı taşımayı hedefleyen şirket, odak noktasının Samsung gibi orta segment olmadığını da vurguluyor.

Huawei’nin Batı Avrupa Bölge Başkanı Walter Ji, Android PIT sitesine verdiği röportajda şirketin gelecek planlarında giriş seviyesi telefonların olmadığını belirtti. Giriş seviyesinin marka imajı için çok iyi olmadığını ifade eden Ji, Huawei’nin alt markası Honor’un varlığı sayesinde giriş seviyesi ve orta segment stratejisindeki değişimin büyük bir fark yaratmayacağını dile getirdi.

Walter Ji, Android One telefon üretme gibi bir planlarının olmadığının da altını çizdi. Huawei’nin EMUI kullanıcı arayüzü üstüne büyük yatırım yaptığını göz önüne alınca bu tercih kulağa çok şaşırtıcı gelmiyor.

Üst segmente odaklanmak, Huawei’ye katlanabilir ekranlı telefon gibi başka formatlara yönelme imkanı da sağlıyor. Şirket gelecek yıl katlanabilir ekranlı bir telefon çıkarmayı planladığını daha önce açıklamıştı.

Huawei Avrupa’da büyük mağazalar açmayı planlıyor

Huawei önümüzdeki yıl, özellikle Avrupa’da, mağazacılık açısından büyük atılımlar yapmayı planlıyor. Bir süre önce İtalya’nın Milano şehrinde bir amiral gemisi mağaza açan şirket, bu sayıyı 2019’da artırmayı planlıyor. Şirket 10 ila 20 mağaza açmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER