Teknoloji

Huawei 2018’de 200 milyondan fazla telefon sevkiyatı gerçekleştirdi

huawei vlc abd

Huawei geçtiğimiz ağustos ayında 2018’in geneli için sevkiyat öngörüsünü güncellemiş ve hedefini 180 milyondan 200 milyona çekmişti. Şirketten geçtiğimiz hafta itibarıyla yapılan açıklamada ise bu hedefe 25 Aralık itibarıyla ulaşılabileceği belirtilmişti. Çinli üretici, yeni bir açıklama yaparak 200 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirme hedefinin geçtiğimiz hafta sonu itibarıyla tutturulduğunu duyurdu.

Huawei’nin kendisi adına yeni bir rekor anlamına gelen 2018 performansında P20, Mate 20 ve Honor 10 gibi cihazların önemli bir rol oynadığı belirtildi. ABD gibi önemli bir pazarda boy gösteremeyen şirketin Çin ve Avrupa’daki etkileyici satış performansı, ABD’nin eksikliğinin bir nebze olsun tolere edilmesini sağlıyor.

Amerikan devleti, uzun yıllardır şüpheyle yaklaştığı Huawei’nin cihazlarının vatandaşları tarafından kullanılmamasını tavsiye ediyor. Buna rağmen, diğer ülke ve bölgelerdeki güçlü performansı Huawei’nin Apple’ı geride bırakarak küresel akıllı telefon pazarında ikinci sıraya yerleşmesini sağlamıştı.

Huawei hâlihazırda Samsung’u geçerek küresel akıllı telefon pazarında zirveye çıkmayı hedefliyor. Şirketten verilen bilgiye göre, 170’ten fazla ülkede 500 milyondan fazla kişi Huawei tarafından üretilen akıllı telefonları kullanıyor. Bundan 8 yıl önce şirketin yılda sadece 3 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirdiği göz önüne alınınca kaydedilen ilerleme daha net biçimde görülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER