İncelemelerManşetler

Honor 10 İncelemesi

honor 10 inceleme

Huawei son zamanlarda gözünü üst segmente dikti ve bu alanda iddialı bir oyuncu hâline gelmeye oynuyor. Çinli üreticinin giriş ve orta segmentte de çeşitli ürünleri var, ancak bu segmentte başka bir markası Honor ile çeşitliliği artırma yoluna gidiyor. Honor markası altında sadece giriş ve orta segment telefonları görmüyoruz. Aynı zamanda Honor 10 gibi, teknik özellikleri ve tasarımı bakımından üst sınıf akıllı telefonları aratmayacak, fiyat açısından da onlardan çok uygun modelleri görüyoruz. 2999 TL’lik peşin satış fiyatıyla bu ayın başlarında Türkiye’de satışa çıkan Honor 10 modeli de bunlardan bir tanesi. Honor 10 inceleme yazısında bu Android telefonla ilgili izlenimlerimizi ve yorumlarımızı paylaşıyoruz.

Honor 10 video inceleme

Honor 10 inceleme: Tasarım

honor 10 incelemeHonor, bu Android telefonun lansmanı sırasında tasarımından gururla bahsetti. Özellikle de 15’ten fazla cam katmanı bir araya getirerek oluşturduğu arka yüzün üzerinde epey durmuştu. Süper parlak ve pürüzsüz cam yüzey, kenarlara doğru hatırı sayılır kavisle uzanıyor. Ön cam da 2.5D kavisli yapıya sahip, ancak açısı arka yüze göre biraz daha dar. Her ne kadar cam yüzeyler, özellikle arka tarafı kaplayan, epey kaygan olsa da, Honor 10 elinizden kolay kolay kayıp gidecek bir telefon değil. Bunda telefonun ince profilinin ve nispeten düşük yüzey alanının büyük rolü bulunuyor.

honor 10 incelemeHonor 10’un ekranı köşeden köşeye 5.84 inç uzunluğa sahip. 19:9 görüntü oranı nedeniyle dar ve uzun bir formda gelen bu ekranın üst kısmında; kamera, ahize hoparlörü ve sensörler için açılmış çentik bulunuyor. Ekranın alt kısmında da parmak izi okuyucusu için ayrılmış bir çerçeve alanı mevcut. Buna rağmen telefonun yüzde 80’lik bir yüzey alanına sahip. Telefon iPhone X ile hemen hemen aynı yüzey alanıyla geliyor. Dolayısıyla büyük ekranı rahatlıkla kavranabilir ve ergonomik bir gövdeyle kullanıcılara sunuyor. Honor 10’u sık sık tek elle rahat biçimde kontrol etmek, numara çevirmek, gelen mesajlara bakmak mümkün oldu.

En başta Honor 10’un çok katmanlı cam yapılı arka yüzünden bahsetmiştik. Tıpkı Huawei P20 Pro’da olduğu gibi, Honor 10’da da renge önem verilmiş. Elimizde bulunan ürün “Phantom Blue” olarak adlandırılan mavi renk. Ancak arka yüzün rengi, ışığın geliş açısına göre farklı tonlara bürünüyor. Bazen bir bakıyorsunuz, arka yüzde morun tonları var. Aynı zamanda ışığın açısına göre arka yüzün deseninde de çeşitli değişiklikler görüyorsunuz. Huawei P20 Pro’da olduğu gibi Honor 10’da da ışık oyunlarından iyi şekilde yararlanılmış. Yeşil renkli modelde de benzer bir renk düzeni var. Daha fazla sadelik isteyenler için siyah ve gri renk seçenekleri de mevcut durumda. Ancak onlarda bu tarz ışık oyunları bulunmuyor.

honor 10 incelemeTelefonun arkasında 16 ve 24 megapiksel çözünürlüklü ikili kamera sistemi yatay eksende hizalanacak biçimde, sol üst köşeye konumlandırılmış. Bunun hemen yanında da LED flaşı görüyoruz. Honor, telefonun kamerasının yapay zekâ özelliklerine dikkat çekmek için “AI CAMERA” şeklinde bir ibare de eklemeden geçmemiş. Alt kenara doğru da Honor logosunu görüyoruz. Arkayı kaplayan cam yüzey, ilginçtir ki, parmak izi ve kire karşı yüksek bir dirence sahip. Ayrıca çizik konusunda da iyi bir performans sergilediğini söylemek gerek. Ancak yapısında camın ağırlıkta olduğu telefonlar düşmelere karşı metal ağırlıklı telefonlardan daha hassastır. Bu güzel tasarımlı telefonu bir kılıfla gölgelemeye gönlünüz elvermeyebilir. Ne var ki, içinizin rahat etmesini istiyorsanız, uygun bir kılıf edinmeyi düşünebilirsiniz.

honor 10 incelemeHonor 10’un kenarlarını metal çerçeve çevreliyor. Bu da yuvarlatılmış yapısıyla telefonun genel hatlarına uyum gösteriyor. Sağ kenarda ses ve güç tuşları bulunuyor. Bu tuşlar yumuşak ve yeterli derinliğe sahip. Böylelikle rahat biçimde kullanılıyor. Karşı tarafta ise nanoSIM kart tepsisini görüyoruz. Üst kenarda ikinci mikrofon ve kızıl ötesi portu bulunuyor. Huawei P20 Pro gibi, Honor 10’u da, yüklü gelen Akıllı Kumanda uygulaması yardımıyla TV, ses sistemi, klima gibi elektronik cihazların kontrolü için kullanabilirsiniz. Alt kenarda ise USB-C portu, mikrofon ve hoparlörün yanı sıra bir de 3.5mm kulaklık jakını görüyoruz. Honor 10’un kuzenleri P20 ve P20 Pro’dan en büyük farklarından bir tanesi de bu. Telefonun kutusundan kulaklık çıkmadığını belirtelim. Ancak 3.5mm kulaklık jakının varlığı sayesinde istediğiniz kulaklığı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

honor 10 incelemeÖn yüze tekrar geri gelecek olursak, tıpkı P20 Pro modelinde olduğu gibi, Honor 10’da da ekranın üst kısmında bir çentik bulunuyor. Kamera, sensör ve ahize hoparlörü küçük bir alana sığdırıldığı için ekrandaki çentik de iPhone X’dakine göre daha küçük kalmış. Sonuçta üst kısımda, bildirim çubuğu için daha fazla alan kalıyor. Eğer çentik görüntüsü hoşunuza gitmiyorsa, Ayarlar içinden bu tarz görünümü kapatabilirsiniz. Bu durumda çentiğin etrafı siyah renkle kaplanıyor, klasik bir ekran görünümüne yakın bir görüntü elde ediliyor.

Honor 10’un ekranının altında da Huawei P20 Pro modelindeki gibi parmak izi okuyucusu mevcut. Ancak Honor’un kullanımı biraz daha farklı. Parmak izi sensörü ön yüzü kaplayan camın altına yerleştirilmiş. Böylelikle ekran içi parmak izi sensörlerine benzeyen bir yapı elde edilmiş. Parmak izi okuyucusu gayet hızlı biçimde çalışıyor ve kilit ekranını hızlı şekilde aşmayı sağlıyor. Parmak izini pratik bulmayanlar için Yüz tanıma özelliği de mevcut. Yüz tanıma da hızlı çalışıyor, ancak düşük ışıklı ortamlarda veya güneş gözlüğü taktığınızda sizi tanıması zorlaşıyor.

Honor 10 inceleme: Donanım ve Performans

Honor 10’un 5.8 inç IPS ekranı, fiyat seviyesinde bulabileceğiniz en iyi ekranlardan bir tanesi. Her ne kadar AMOLED ekranlardaki kadar derin siyahlara ve yüksek kontrastlara ulaşamıyor olsa da, Honor 10’un Full HD+ ekranı parlaklık ve renk canlılığı konusunda gayet iyi bir performans sergiliyor. Görüş açıları yüksek olan ekranın parlak güneş ışığı altında da iyi bir görüş sunduğunu söyleyebiliriz. 1080 x 2280 piksel çözünürlükle 432 ppi gibi yüksek bir piksel yoğunluğu sunan ekranın keskinlik ve netlik bakımından da gayet yeterli olduğunu görüyoruz.

Arzu eden kullanıcılar, Honor 10’un ekranının renk sıcaklığını diledikleri gibi ayarlama imkanına sahipler. Böylelikle daha soğuk ya da sıcak renklerle, istediğiniz görüntü profilini yaklayabilirsiniz. Ancak biz bu tarz bir değişikliğe ihtiyaç duymadık. Cihaz kutudan çıktığında ayarlanmış olan seçenek bizim için gayet uygun oldu. Honor 10’un ekranı HDR desteğine sahip değil, buna rağmen Netflix’te veya YouTube’da video izlerken gayet yüksek bir görsel deneyim sunmayı başarıyor. Bu arada çentikli ekrana video veya oyun görüntüsünün yerleşimi de düzgün biçime yapılıyor. Ekranın alt kısmındaki kavisli köşelere uygun biçimde, ekranın üst kısmında da, çentiğe rağmen benzer bir görüntü sınırı çiziliyor. Böylelikle muntazam şekle sahip bir görüntüleme alanı elde ediliyor.

Honor 10 sahip olduğu donanım bileşenleri bakımından kuzenleri Huawei P20 ve P20 Pro ile benzerlikler gösteriyor. Bu telefonda da Huawei üretimi, sekiz çekirdekli HiSilicon Kirin 970 yonga set bulunuyor. Telefonun farklı RAM ve ROM konfigürasyonları var, ancak elimizdeki modelde 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza bulunuyor. Bu telefonda da microSD kart yuvası bulunmuyor. Ancak 64 GB’lik kapasitenin sizin için fazlasıyla yeterli olacağını söyleyebiliriz. Bulut depolama servisleriyle depolama alanı konusunda esneklik elde etmeniz mümkün olabilir.

Honor 10, benchmark testlerinde Huawei’nin amiral gemisi P20 ve P20 Pro modelleriyle benzer sonuçlar elde ediyor. Kirin 970, 2017’nin ikinci yarısında çıkmış olan bir işlemci. Performans bakımından da o zamanlar çıkmış Snapdragon veya Samsung Exynos işlemcili telefonlarla aşağı yukarı benzer performans sunuyor. Yani, ortalamanın üstünde, ancak 2018’in güncel amiral gemisi telefonlarının biraz altında puanlar elde ettiğini görüyoruz. Honor 10 için konuşacak olursak, bu sonuçların gayet memnun edici olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Pratikteki durumdan bahsedecek olursak, Honor 10 günlük işleri rahat biçimde yerine getiriyor. Telefon hızlı, kullanıcı arayüzünde seri biçimde gezinmeyi sağlıyor. Kullandığımız süre boyunca dikkate değer bir takılma, tıkanma durumu yaşanmadı. Isınma konusunda da Honor 10’un makul sınırlar içinde kaldığını gördük. PUBG Mobile oyunu oynarken işlemci tarafında hissedilir bir ısınma oldu, ancak bunu normal karşılamak mümkün. Oyundan bahsetmişken, Kirin 970 gibi üst sınıf bir işlemcinin ve ona eşlik eden diğer donanım bileşenlerinin yardımıyla Honor 10 gayet düzgün bir oyun performansı sunmayı başarıyor.

Oyun performansı hakkında daha iyi fikir edinmek için GPU Turbo güncellemesinin neler getireceğine bakmak gerekiyor. Huawei’nin çıkardığı ve öncelikle Honor 10’a gelecek bu güncelleme ile birlikte grafik işlemci biriminin daha verimli biçimde çalışması sağlanacak. Bu şekilde oyun performansının daha da iyileşmesi bekleniyor. Eğer Honor 10’un elimizde bulunduğu süre boyunca GPU Turbo güncellemesi telefona gelirse, oyun tarafındaki performansa da yakından bakmayı hedefliyoruz.

Honor 10’un sahip olduğu 3400 mAh kapasiteli pil bu telefon için gayet makul görünüyor. Honor 10, e-posta kontrolü, telefon görüşmeleri, internette gezinme, kamera kullanımı, sosyal ağ uygulamalarında takılma ve fotoğraf paylaşma gibi normal bir akıllı telefon kullanım rutininde bir günü rahatlıkla çıkarabiliyor. Üstelik ikinci günü tamamlayacak performansı bile sergiliyor. Tabii ki, oyun oynama, video izleme gibi ekranı ve işlemciyi daha fazla meşgul edecek işler söz konusu olduğunda, tek şarjla kullanım süresi düşüyor. Ancak bu durumda bile bir günü çıkaracak performansı sergilediğini söyleyebiliriz.

Honor 10 da Huawei markalı kuzenleri gibi hızlı şarj desteğine sahip. Hatta kutudan aynı nitelikte hızlı şarj adaptörü çıkıyor. Bu sayede yarım saatte sıfırdan yüzde 50’nin üstünde bir doluluğa ulaşabiliyor. Tam şarj ise bir buçuk saat civarında bir sürede tamamlanıyor. Bu açıdan da Honor 10 etkileyici bir telefon sayılır. Arka yüzey camla kaplı olsa da, Honor 10’da kablosuz şarj özelliği bulunmuyor.

Telefonun alt kenarında bulunan tek hoparlör bir akıllı telefon için makul sayılabilecek bir ses çıkışı sunuyor. Bas ve tizler çok üst seviyelere çıkmıyor, ancak dolgunluk tatmin edici görünüyor. Ses çıkış şiddeti de fena sayılmaz. Bu arada Parti Modu adı verilen bir uygulama sayesinde ses çıkışının birden fazla cihaz üzerinden senkronize biçimde yayılmasını sağlayabilirsiniz.

Honor 10 inceleme: Yazılım

Honor 10’da da Android 8.1 Oreo yüklü olarak geliyor. Bu telefonda da Huawei’nin telefonlarında olduğu gibi Emotion UI kullanıcı arayüzünü görüyoruz. Dolayısıyla kullanıcı deneyimi bakımından Huawei’nin telefonlarını aratmayan bir düzenin varlığı söz konusu. Doğrusu, eskiden Emotion UI kullanıcı arayüzünü beğenmezdik. Ancak son yıllarda yapılan sadeleştirmeler, göze daha hoş gelen kullanıcı ikonları, azaltılan ön yüklü uygulamalar sayesinde bu kullanıcı arayüzünü kullanmak daha zevkli hâle geldi.

Android’in varsayılanı olan uygulama menüsüne alışanlar için, bu telefonda öyle bir düzenin başlangıçta bulunmadığını belirtelim. Tıpkı iPhone’da olduğu gibi, uygulama ikonları ana ekrana sıralanıyor. Tabii ki, uygulama ikonları arasına çeşitli görsel bileşenleri de yerleştirebilirsiniz. Eğer arzu ederseniz, uygulama menülü klasik Android düzenine geçiş yapabilirsiniz.

Ön yüklü uygulamalar azaltıldı dedik, ancak Honor 10’da yine hatırı sayılır uygulama yüklü olarak geliyor. Araçlar klasörü içinde Cüzdan, Kişiler, Hava Durumu, Hesap Makinesi, Ayna, Game Suite gibi uygulamalar var. Akıllı Kumanda adlı uygulamayı burada da görüyoruz. Bu sayede Honor 10’u evinizdeki veya iş yerinizdeki elektronik cihazları kumanda edebileceğiniz bir uzaktan kumandaya dönüştürebilirsiniz. Sağlık, Dosyalar, Not Defteri gibi uygulamalar da mevcut. AppGallery adı verilen, Huawei Kimliği ile kullanılabilen bir uygulama katalogu da mevcut. Bu uygulamaların çoğunu Honor 10’u kullandığımız süre boyunca nadiren açtığımız belirtmemiz gerekiyor.

Ancak Telefon Yöneticisi adlı uygulama var ki, telefonun daha yüksek performans sunması için optimize edilmesi noktasında iyi işlev görüyor. Tek bir düğmeye tıklayarak performansı daha da yükseğe çıkarma imkanınız bulunuyor. Telefon Yöneticisi uygulaması sayesinde depolama alanındaki gereksiz dosyaları temizleyebilir, virüs taraması yapabilir, pil performansını kontrol edebilir, mobil veri kullanımını görebilirsiniz.

Temalar uygulaması sayesinde de Honor 10’un kullanıcı arayüzünün sunulan seçenekler arasından dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Google’ın yüklü olarak gelen uygulamaların ve Google Play Store’dan uygulama ve oyun indirme imkanının mevcut olduğunu da belirtelim.

Huawei P20 ve P20 Pro’daki ana ekran düğmesi tabanlı gezinti özelliği Honor 10’da da mevcut. Android işletim sistemi genelindeki gezintiyi varsayılan olarak gelen sanal navigasyon kontrolleriyle yapabileceğiniz gibi, ekran dışı gezinti düğmesini etkinleştirerek, ekranın altındaki parmak izi okuyuculu bölgeyi kullanabilirsiniz. Ya da arzu ederseniz, ekrana sanal gezinti düğmesinin ya da navigasyon çubuğunun gelmesini sağlayabilirsiniz. Eğer ekranda navigasyon kontrollerinin kaplayacağı alan çok önemli değilse, başlangıçta ayarlanmış şekilde, klasik Android navigasyon kontrollerinin kalmasına izin verin. Diğer durumlarda kontrol için ek hareketleri öğrenmek zorunda kalacaksınız.

Honor 10 inceleme: Kamera

Honor 10’un kamera özellikleri de kuzenlerininkine benziyor. Kirin 970 işlemcinin varlığı sayesinde yapay zekâ destekli bazı özellikler kameraya kazandırılıyor. Ancak Leica teknolojisi ve P20 Pro’daki gibi üçüncü lens yok. Bunun yerine 16 megapiksel çözünürlüklü, f/1.8 diyafram açıklıklı ana lens ve 24 megapiksel çözünürlüklü, f/1.8 siyah beyaz lens barındıran ikili kamera sistemini görüyoruz. Her iki lens de faz algılamalı otomatik odaklama özelliğini barındırıyor. Bunların yanında de LED flaşı görüyoruz.

Söylediğimiz gibi, Honor kameranın yanına yerleştirdiği “AI Camera” işareti sayesinde kamera sisteminin yapay zekâ yeteneklerine vurgu yapıyor. Kamera, 22 farklı kategoride 500’ü aşkın senaryoyu gerçek zamanlı olarak yakalıyor ve buna uygun şekilde görüntü profilini belirliyor. Aslında benzer yetenekleri Qualcomm’un Snapdragon işlemcisini taşıyan çeşitli telefonlarda da görüyoruz. Ancak Honor 10’un farkı, Huawei’nin semantik görüntü bölümleme teknolojisi sayesinde bir sahnedeki birden fazla nesneyi tanıması oluyor.

Her ne olursa olsun, sonuçlara baktığımızda, tıpkı daha önce incelediğimiz Huawei P20 Pro modelinde olduğu gibi, renk tonlarının biraz daha canlılık kazandırıldığı, çekiciliğin artırıldığı görüntüler elde ediyoruz. Örneğin mavi gökyüzünün olduğu sahnelerde mavi tonu canlılaştırılıyor ve daha çekici bir gökyüzü elde ediliyor. Yeşillik dolu bir kır fotoğrafı çekmek istediğinizde de yeşilin tonlarının daha da kuvvetlendirildiğini görüyoruz. Belki renk doğruluğundan uzaklaşma durumu söz konusu olabilir, ancak Honor 10’un yapay zekâ modunun nesneyi daha da çekici kıldığı bir gerçek.

Honor 10 ile çekilen fotoğraflardan genel olarak memnun kaldığımızı söylemeliyiz. Gün ışığında gayet canlı ve detaylı fotoğraflar çekebiliriz. Aşırı pozlama veya buna kaynaklı gürültüye pek rastlamadık. Düşük ışıkta yapılan çekimlerde de gürültü seviyesi nerede yok denecek derecede. Gece çekimlerinde pozlamada abartıya kaçılmıyor, genel olarak ne gördüyseniz onun sunulduğu bir fotoğraf elde edilmeye çalışılıyor. Tabii, arzu ederseniz pozlama veya diğer bileşenleri Pro modunda ayarlaraya istediğiniz kareyi yakalayabilirsiniz. Portre veya Açıklık gibi, arka planın bulanıklaştırıldığı modlarda da elde edilen sonuçlar fena sayılmaz. Portre çekimlerinde arka planın bulanıklaştırılması biraz yapaylık hissi verse de, bulanıklaştırma sınırları iyi biçimde belirlenmiş gibi görünüyor.

Ön tarafta yer alan 24 megapiksel kamera f/2.0 diyafram açıklığı değeriyle düşük ışıkta da yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekmeyi vadediyor. Ön kamerayla da portre modunu kullanabilir, arka planı bulanıklaştırılmış selfie fotoğraflar çekebilirsiniz. Ancak burada donanım aracılığıyla derinlik algılaması yapılamadığı için elde edilen selfie fotoğraflarda sınırlarda bulanıklaştırmanın iyi ayarlanmadığını görebilirsiniz. Yine de, genel olarak Honor 10’un selfie performansı da sizi memnun edecektir.

Huawei’nin telefonlarında gördüğümüz Kamera uygulaması Honor 10’da da yüklü biçimde geliyor. Kamera uygulaması temel ayarları bir arada sunan, hemen fotoğraf çekmeyi sağlayacak bir düzende geliyor. Bir tarafta çekim tuşları, en çok kullanılan çekim modları yer alıyor. Sol kenarda ise ayarlar, yapay zekâ, flaş ve yapay zekâ kamera özelliği var. Son özellik sayesinde kare kod tarama veya nesne fotoğrafını çekip benzer ürünleri arama gibi işlevleri kullanabilirsiniz. Size daha çok ilk işlev yarayacaktır. Kameranın yeteneklerini keşfetmek için biraz kurcalamanız gerekiyor. Örneğin, çekim modları tarafında sürükleme yaparsanız, Daha fazla şeklinde bir seçenek bulunduğunu; Pro, HDR, Ağır Çekim gibi kamera modlarının buraya gizlendiğini göreceksiniz. Ayrıca AR lens adı verilen, Snapchat’teki gibi çeşitli filtrelerin görüntüye bindirildiği bir kamera modu da var. Öte yandan Pro modunda RAW formatıyla kayıt imkanı da sunuluyor.

Honor 10 video tarafında 4K video kaydını destekliyor. Ancak 4K video kaydı yapacaksanız tripod veya benzeri, telefonu genel olarak sabit tutacak bir aksesuarı yanınızda barındırmanız iyi olacaktır. Çünkü el hareketi ve titreşimleri videoya epey etki ediyor. Video sabitleme özelliğini 1080p 30fps Full HD çekim modunu seçerseniz kullanabiliyorsunuz. Nesne takibi ve sürekli odaklama konularında da yavaş kaldığını görüyoruz. Dış ortamlarda yapacağınız çekimlerde de rüzgar uğultusu fazlasıyla duyuluyor. Bunun yanı sıra mikrofonun ses kayıt kalitesinin de vasatı geçemediğini belirtmemiz gerekiyor.

Honor 10 inceleme: Sonuç

Artan döviz fiyatlarının vurmaya başladığı ürün segmentlerinden bir tanesi de akıllı telefonlar oluyor. Son zamanlarda piyasaya çıkan orta segment akıllı telefonların bile 3000 TL’nin üstünden fiyatlandırılmaya başlandığını gördük. Bu ortamda 2999 TL’lik peşin satış fiyatına sahip olan Honor 10, yüksek fiyat-performans oranlı bir seçenek olarak öne çıkmayı başarıyor.

Tasarım ve malzeme kalitesi açısından Honor 10’un üst sınıf Android telefonlarından farkı yok. Huawei P20 Pro’nun etkileyici arka yüzey tasarımından izler taşıdığını görüyoruz, o telefonla boy ölçüşebilecek bir tasarıma ve yapıya sahip. Ekranı da Full HD+ çözünürlüğe sahip olsa da, gayet yeterli görünüyor. Kirin 970 işlemci belki 2018 üst sınıf Android telefon performans standartlarının bir kademe altında kalıyor. Ancak sadece günlük işleri değil, daha üst seviyedeki video düzenleme, yüksek profilli oyun gibi aktiviteler için de ihtiyaçlara cevap veriyor. Pil performansı da hayal kırıklığına uğratmıyor. Android 8.1 Oreo ile gelmesi avantaj, Emotion UI da eskisi gibi bir dezavantaj sayılmaz. Yapay zekâ destekli kamerası genel olarak başarılı. Sadece sıradan günlerinizde değil, doğum günü, düğün ve benzeri özel günlerde de Honor 10’u ana kameranız gibi kullanabilirsiniz.

Sonuç olarak Honor 10, bütçenizi çok fazla zorlamadan sahip olabileceğiniz, üst segment akıllı telefon deneyiminden geri kalmayan bir seçenek olarak bizden geçer not almayı başarıyor.

İLGİLİ HABERLER