Teknoloji

HTC’den açıklama: Sensation’da sinyal problemi yok

img_1009Yaklaşık bir ay önce ön inceleme fırsatı bulduğumuz HTC Sensation’dan çok hoşlandığımızı bir kez daha söylemeliyiz. Ancak bu cihazla ilgili olarak bu haftanın başında çıkan “sinyal problemi” ile ilgili video ve yazılar biraz canımızı sıkmadı değil. HTC’nin amiral gemisi niteliğindeki cihazın normal şekile tutulduğunda Bluetooth ve Wi-Fi sinyal alış seviyesinde düşüş yaşandığı dile getirilmişti.

HTC bu konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama yayınladı ve Sensation’da herhangi bir anten sorununun bulunmadığını dile getirdi. “Anten avuç veya parmaklarla tamamen çevrelendiğinde her telefonda ufak sinyal güç kayıpları yaşanabilir. Yine de, normal şartlar altında bu telefon performansını etkilemez.” diye durumu özetliyor HTC. Apple da benzer bir açıklamayı iPhone 4 ile ilgili sinyal problemleri dile getirildiğinde yapmıştı. Keza şirket sadece iPhone 4’te değil, iPhone 3GS’te de benzer sorunun olduğunu dile getirmişti. Ancak sonrasında iPhone 4’ün anten tasarımında bazı hataların olduğu Apple tarafından da kabul edilmişti.

HTC Sensation’ın tasarımı iPhone 4’ünkinden farklı. Tayvanlı şirketin yaptığı açıklama tatmin edici gibi görünüyor. Kesin yargıya varmak için HTC Sensation’da bizzat test yapmak gerekiyor. Sensation elimize geçtiğinde bu testi yapıp sonucunu da aktaracağımızı şimdiden söyleyelim. Bu arada söz konusu iddiayı ortaya atan Nordic Hardware sitesi inceledikleri test ürününde böyle bir hatanın olabileceğini, bunun diğer cihazları kapsayamayabileceğini kabul ediyor.

İLGİLİ HABERLER