Teknoloji

HTC’de ayrılan yöneticilerin yerine gelecekler ay sonuna kadar netleşmiş olacak

HTC geçtiğimiz ay içinde üst düzey yöneticilerinden bazılarını kaybetmişti. Ancak geride kalanlar ayrılanların yerini fazla vakit kaybetmeden doldurma niyetinde. HTC’nin pazarlamadan sorumlu ismi Benjamin Ho, boşalan pozisyonlardan bazılarını ay sonuna kadar doldurmayı planladıklarını dile getirdi. The Wall Street Journal’a konuşan Ho, ayrılanların farklı gerekçelere sahip olduklarını ve bu gerekçelerden birinin de şirketi bulunduğu zor durumdan çıkaracak değişime direnme olduğunu dile getirdi.

htc-one-boomsound-120413 (600 x 401)

Ho şirketi daha iyi bir noktaya taşımak için atılan adımlarda tüm çalışanların desteğini almanın mümkün olmadığını, HTC’nin işlerini düzeltmek zorunda olduğunu ve bunun için zor kararlar alması gerektiğini ifade etti. Şirketten ayrılan COO Matthew Costello’nun yerine Fred Liu atanırken, diğer boş pozisyonlara henüz kalıcı bir atama yapılmadı.

Gözde Android telefonları için övgüler almasına rağmen, HTC Android pazarında zirveye yükselmek için gereken adımları atmayı başaramadı. Özellikle de HTC’yi büyük rakiplerinden Samsung ile karşılaştırınca bu durum daha net bir biçimde anlaşılıyor. HTC One’da üretim aşamasında yaşanan bileşik tedarik sorunları büyük ölçüde şirketin daha önceki cihazlarında yaşadığı problemlerden kaynaklanırken, ”Facebook telefonu” olarak lanse edilen HTC First şirket adına büyük bir felaket olarak değerlendiriliyor. Ho’ya göre HTC’nin aşmak zorunda olduğu problemler içinde en önemlisi bileşen tedariğinde yaşanan sıkıntılar ve şirket bu sorunları önümüzdeki yıl itibarıyla tamamen geride bırakacak.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER