Teknoloji

HTC Vive sanal gerçeklik başlığı dünya turuna çıkıyor

htc-vive-010315

“Görmek, inanmaktır.” sözü oldukça klişe olsa da, sanal gerçeklik teknolojisini anlatmak için oldukça uygun gözüküyor. Ancak sanal gerçeklik başlıklarına test amacıyla ulaşmak bile pek kolay değil. Bu sıkıntının farkına varan HTC, Valve ile birlikte geliştirdiği HTC Vive sanal gerçeklik başlığını potansiyel kullanıcıların ayağına getiriyor. Dünya turuna çıkmaya hazırlanan HTC Vive, ABD ve Avrupa’da potansiyel kullanıcıların karşısına çıkacak.

HTC Vive, son dönemde görücüye çıkan Oculus Rift, Google Cardboard ve Samsung Gear VR gibi sanal gerçeklik başlıklarının içinde en az ilgi gören model olma niteliği taşıyor. Valve’ın sanal gerçeklik konusundaki büyük hedefleri bile HTC Vive’ın rakiplerinden fazla ilgi görmesini sağlamamıştı.

HTC Vive’ın yeterince gözler önüne çıkmaması ve fazla test edilememesi de, insanların HTC Vive’a biraz daha şüpheyle bakmasına neden oldu. Bu şüpheleri ortadan kaldırmak için kolları sıvayan HTC, 11 şehri kapsayacak turneyle sanal gerçeklik başlığını daha etkin biçimde tanıtmayı amaçlıyor.

9 Temmuzda ABD’nin San Diego şehrinde başlayacak HTC Vive turnesi, 1 Kasımda Fransa’nın başkenti Paris’te Oyun Haftası’nda sona erecek. HTC Vive, Avrupa’da Fransa dışında Almanya’nın Köln ve Berlin şehirlerinde boy gösterecek. Almanya için seçilen gösterim tarihlerinin Gamescom ve IFA 2015 kapsamında olduğunu belirtmekte fayda var. ABD’deki etkinlikler ise HTC Vive için özel olarak düzenlenecek.

İLGİLİ HABERLER