Teknoloji

HTC Vive Focus VR başlığı dünya genelinde satışa sunuldu

htc vive focus

HTC Vive Focus sanal gerçeklik (VR) başlığı ilk olarak geçtiğimiz yılın sonlarında Çin’de satışa sunulmuştu. VR başlığı, 8 Kasım itibarıyla dünya genelinde piyasaya sürüldü. ABD’de 599 dolar karşılığında satılan Vive Focus, 37 ülkede kurumsal müşterilere ulaşmayı amaçlıyor.

HTC’nin sanal gerçekliği kurumsal ölçekte daha cazip kılmaya yönelik bir hamlesi olan Vive Focus, beraberinde yeni duyurulan bir ortak çalışma uygulamasını da getiriyor. Vive Sync adını taşıyan uygulama, farklı ofislerdeki insanların sanal gerçeklik ortamında buluşup birlikte çalışabilmesini sağlıyor.

Bilgisayara bağlı olmadan çalışabilen mobil bir sanal gerçeklik başlığı olan Vive Focus, kullanıcıların hareketlerini dışa dönük kamera sistemiyle izleyebiliyor. Vive Focus, HTC’nin Google Daydream VR platformuyla çalışacak sanal gerçeklik başlığından vazgeçmesinden kısa bir süre sonra duyurulmuştu. Duyuru döneminde şirketin sanal gerçeklik başlığını Çin dışında satışa sunup sunmayacağı konusunda kesin bilgi verilmemişti. Ancak şirket geçtiğimiz ilkbaharda Vive Focus’un uluslararası ölçekte de satışa sunulacağını açıklamıştı.

Vive Focus’u deneyenler, özellikle başlığın takip kalitesini etkileyici olarak tanımlamıştı. Ancak HTC’nin Vive Focus‘u kurumsal bir cihaz olarak konumlandırması, başlığın doğrudan Oculus Quest’e rakip olmasını engelliyor. Eğitim simulatörlerinde, endüstriyel tasarım tesislerinde ve oyun salonlarında kullanım için tasarlanan Vive Focus ile alıcılara “Advantage” adını taşıyan iki farklı servis ve tamir paketi sunuluyor. Bu paketlerden birinin tercih edilmesi durumunda başlığın fiyatı 749 ya da 799 dolara yükseliyor.

HTC Vive Focus üst sınıf özellikler taşıyor

HTC Vive Focus, şirketin portföyünde 499 dolarlık Vive ve 799 dolarlık Vive Pro başlıkların arasına yerleşiyor. Söz konusu sanal gerçeklik başlıklarının her ikisi de bilgisayara bağlı olarak çalışabiliyor. Tayvanlı üretici Vive Focus’un gerçekten mobil bir sanal gerçeklik deneyimi isteyen şirketler için tasarlandığını vurguluyor. Orijinal Vive’dan farklı olarak, Vive Focus’ta harici sensör kutularına ihtiyaç duyulmuyor. Vive Pro ile aynı şekide 2880 x 1600 çözünürlük sunan Vive Focus’un kalbinde Qualcomm Snapdragon 835 mobil yonga seti bulunuyor. Sanal gerçeklik başlığı 3 saate kadar pil ömrü vadediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER