Teknoloji

iPhone XR’ın dokunsal geri bildirim özelliği 3D Touch’a bir adım yaklaşıyor

apple iphone xr
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple‘ın bu yıl tanıttığı iPhone Xs ile iPhone XR arasındaki farklardan birisi de XR’da iPhone 6s’ten bu yana sunulan 3D Touch özelliğinin olmamasıydı. Ancak iOS 12.1.1 ile birlikte iPhone XR’da 3D Touch’ın yerini alan “dokunsal geri bildirim” özelliğiyle 3D Touch arasındaki mesafe biraz kısalacak.

Dokunsal geri bildirim özelliği sayesinde iPhone XR’da 3D Touch’ın sağladığına benzer imkanlardan özel bir donanım olmadan yararlanmak mümkün hâle geliyor. Şu an için bu özellik, büyük ölçüde kilit ekranında kamerayı veya feneri açmak ya da Kontrol Merkezi ayarlarını düzenlemekle sınırlı. Erişim için telefonun ekranına parmağı uzun süre basılı tutmak gerekiyor. Ardından gelen dokunsal geri bildirim, kullanıcının seçimini onaylıyor.

Apple daha önce dokunsal geri bildirim özelliğinin kapsamını genişletmeyi planladığını açıklamıştı. Bunun için ilk adımı iOS 12.1.1 ile atan şirket, dokunsal geri bildirimle bildirimlerin genişletilmesini mümkün hâle getiriyor.

iPhone XR için daha gelişmiş dokunsal geri bildirim özellikleri getirecek olan iOS 12.1.1 güncellemesinin beta testleri hâlâ devam ediyor. Güncellemenin kesin yayın tarihi henüz açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER