Teknoloji

HTC Touch Cruse yenilendi – Video

htc-touch-cruise-2-1-245-x-301HTC herşeyiyle yepyeni, özellikle GPS’e odaklanmış akıllı telefonu Touch Cruise’yi tanıttı. Touch Cruise daha ince, daha göz alıcı ve fotoğraflarınızı ve notlarınızı konum bilgisiyle entegre eden yeni HTC Footprints uygulaması ile karşımıza çıkıyor.

HTC Touch Cruise geleneksel araç içi navigasyon sistemleri gibi kullanılabiliyor. Bunun için özel bir yuvası da bulunuyor. GPS ve a-GPS desteğine sahip olan telefonda seveceğiniz daha birçok özellik bulunuyor. Dört bant GSM, WiFi, Bluetooth 2.0+EDR, microSD yuvası ve 3.2 megapiksel kamera bunlardan bazıları. 2.8 inç’lik QVGA ekran bu telefona pek uyumuyor ancak yine de HTC Footprints uygulaması bu açığı da oldukça güzel örtüyor.

HTC Footprints uygulaması “geotagging” diye anılan coğrafi etiketleme işini bir adım öteye taşıyarak notları, ses dosyalarını çekilmiş olan fotoğraflarla harmanlayıp konuma dayalı “posta kartları” oluşturabiliyor, hatta bu kartlar otomatik olarak konumlarına göre adlandırılıyor. Footprints’in hem içeride hem de dışarıda çalıştığı söyleniyor, ancak burası tanıtımda biraz üstü kapalı şekilde geçiştirilmiş. Ancak tahminimize göre sinyali kaybettiğiniz en son konumu hafızasında tutmasını tabir ediyordur.

HTC Touch Cruise’nin 500-600 $ arası fiyattan 2009’un ikinci çeyreğinde yurtdışında satışa çıkması bekleniyor.

Video: HTC Touch Cruise


Galeri — HTC Touch Cruise [Engadget]
İlgili
— HTC PR
İlgili
— Touch Cruise incelemesi

İLGİLİ HABERLER