Teknoloji

HTC sanal gerçeklik birimini ayrı bir şirkete dönüştüreceği iddiasını yalanladı

htc sanal gerceklik

Akıllı telefon pazarında zor günler yaşayan HTC için sanal gerçeklik önemli odak noktalarından biri haline gelmiş durumda. Tayvanlı üreticinin sanal gerçeklik üzerine bu denli yoğun biçimde düşmesi, ilgili birimin bağımsız bir şirkete dönüştürülebileceği dedikodularını da beraberinde getirdi.

HTC, açıklama yaparak Tayvan medyasında çıkan bir haberi yalanladı. Şirketin başkanı Cher Wong’a dayandırılan söz konusu haberde, HTC sanal gerçeklik biriminin tamamen Wong’un kontrolünde olacak yeni bir yapıya dönüştürüleceği iddia edilmişti. Haberde söz konusu fikrin ilk olarak eski CEO Peter Chou’nun ürün gelişimine odaklanmak adına görevini bıraktığı dönemde gündeme geldiği, bir süre sonra rafa kalkan fikrin son zamanlarda tekrar canlandırıldığı belirtiliyor.

Bu iddiayı yalanlayan HTC, şirketin sanal gerçeklik biriminin faaliyetlerine mevcut yapısı altında ve hissedarlarına maksimum katkı sağlayacak biçimde devam edeceğini vurguladı.

Yapılan açıklamanın ardından HTC’nin hisseleri yüzde 5 oranında değer kazandı ve 76.60 Yeni Tayvan doları (6.9 TL) seviyesine yükseldi. Şirketin geçtiğimiz yıl elindeki nakit rezervinden daha düşük bir seviyede işlem gördüğü göz önüne alınınca söz konusu artışın önemi daha belirgin hâle geliyor.

HTC, geri dönüşü için umudunu tasarruf önlemlerine ve daha kolay pazarlanabilir cihazlara bağlamış durumda. Bu plan doğrultusunda iş gücünde yüzde 15’lik bir kesinti gerçekleştiren şirket; Nesnelerin İnterneti, giyilebilir ürünler ve sanal gerçeklik gibi alanların da müşteriler gözündeki popülaritesini yeniden kazanma konusunda etkili olabileceğine inanıyor.

HTC sanal gerçeklik odaklı planları doğrultusunda 2015’te önemli adımlar attı. Peter Chou, Tayvanlı şirketteki pozisyonuna ek olarak Hong Kong merkezli Digital Domain isimli sanal gerçeklik şirketinde icra direktörü koltuğuna oturdu. HTC sanal gerçeklik platformu şirketi WEVR’a da 10 milyon dolarlık yatırımda bulundu.

HTC’nin sanal gerçeklik çalışmalarının ilk meyvesi olan Vive, çıkışının iki kez ertelenmesinin ardından önümüzdeki nisan ayında piyasaya sürülecek. Görenleri etkileyen cihazın aynı etkiyi genel kullanıcı kitlesinde gösterip gösteremeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER