Teknoloji

HTC One X9 uluslararası pazarda satışa sunuluyor

htc one x9

HTC One serisi akıllı telefonlarında “9” rakamını kullanmaktan epey memnun kalmışa benziyor. Geçtiğimiz yıl amiral gemisi telefonu One M9 ve fiyatıyla bazı tartışmaları beraberinde getiren One A9’u tanıtan şirket, 2015 sona ermeden önce Çin’de piyasaya sürdüğü One X9’u uluslararası pazarda satışa sunuyor. A9’a benzer bir tasarımı olan HTC One X9, ipeksi bir görüntü ve dokunma hissi yaşatan metal bir kasaya sahip.

One X9 için HTC modaya uygun dört adet renk seçeneği sunuyor. Bu seçenekler karbon grisi, opal gümüş, topaz altın ve bakır gül adını taşıyor. Özellikleri A9’a bir hayli benzeyen One X9’da ekran boyutu biraz daha büyüyor ve 5.5 inç’e çıkıyor. Söz konusu ekran, 1080p Full HD çözünürlük sunuyor. HTC’nin BoomSound teknolojisi ve Dolby Surround’ı buluşturan hoparlörler ise üst sınıf ses deneyimi vadediyor.

HTC One X9’da sekiz çekirdekli, 64-bit MediaTek Helio X10 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza eşlik ediyor. microSD kart desteği ile depolama alanı 2 TB’ye kadar yükseltilebiliyor.

One X9’un arkasındaki 13 megapiksel kamera optik görüntü sabitleme, f/2.0 diyafram aralığı, 4K video kayıt ve RAW formatındaki fotoğrafların dokunarak iyileştirilebilmesi gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Cihazın önündeki f/2.8 diyafram aralıklı 5 megapiksel kamera ile 1080p video kaydı yapılabiliyor.

3000 mAh kapasiteli pil barındıran HTC One X9 kutusundan Android 6.0 Marshmallow işletim sistemiyle çıkıyor. Telefon şubat ayının sonu itibarıyla Avrupa ve Asya’nın bazı bölgelerinde raflarda olacak.

İLGİLİ HABERLER