İncelemelerManşetler

Teknoblog İncelemesi: HTC One X – Galeri & Video

htc-one-x-inceleme-00028

Yeni yılla birlikte yeni bir sayfa açmayı amaçlayan HTC One serisi akıllı telefonlarıyla gerçekten ilgi çekmeyi başardı. Tanıtıldığı 2012 Mobil Dünya Kongresi’nin yıldızları arasında yer alan ve orada inceleme fırsatı bulduğumuz HTC One X şu anda Türkiye’de de satılmakta. One serisinin ağası konumunda olan ve teknik özellikleri ve performans bakımından iyi bulduğumuz One S’in üzerine de çıktığı izlenimini veren One X HTC’nin NVIDIA Tegra 3 işlemcili ilk ve şu an için tek akıllı telefonu olmasıyla da dikkat çekiyor.

Bugünlerde bir akıllı telefon satın almak isteyenlerin işi zor. Ortada birçok alternatif var ve HTC One X de bunlardan bir tanesi. Yaklaşık 2000 TL civarında bir peşin satış fiyatına sahip olan bu akıllı telefon kendisi için yapılan yatırımı karşılamakta ne kadar başarılı? Dört çekirdekli Tegra 3 işlemci yeterli performansı sunuyor mu? Aslında HTC One S incelemesi sırasında ImageSense destekli kamera hakkında bayağı bir izlenim edindik, ancak bu cihazın kamerası ne durumda, One S’inkiyle aynı sonucu veriyor mu? Yazının devamında yer alan detaylı HTC One X incelemesinde bu sorulara cevap arayacağız.

Video: HTC One X İncelemesi

Galeri: HTC One X
[nggallery id=933]

Tasarım

134.4 x 69.9 x 8.9 mm.’lik boyutlara sahip olan HTC One X gerçekten büyük alan kaplayan bir telefon. Ancak inceliği sayesinde elde rahat bir şekilde tutmak ve kullanmak mümkün oluyor. Telefonda yer alan 4.7 inç’lik ekran büyük alanın başlıca nedeni, ancak HTC ekranın etrafını çevreleyen alanı mümkün olduğu kadar dar tutarak telefonun ergonomik yapısını korumasını sağlayabilmiş. One S’te metal kasa kullanan HTC One X’te polikarbon materyal kullanmış, bu sayede telefonun ağırlığı 130 gr. gibi nispeten hafif sayılabilecek bir seviyede tutulmuş. Telefonu tasarlarken estetiği ön planda tutan HTC ön bölümdeki Gorila Cam ile polikarbon kasanın buluşma yerini hafif kavisli bir şekilde tasarlamış. Benzer şekilde telefonun arkası da hafif bombeli yapıda. Sonuç olarak telefona yandan baktığınızda Galaxy Nexus’ta olduğu gibi kavisli bir profilin olduğunu hissedeceksiniz. Ancak ekranın Galaxy Nexus’unki gibi kavisli değil, düz olduğunu belirtelim.

htc-one-x-inceleme-00006

HTC One S’in tek kalıp metalden yapılmış kasası HTC One X’te yerini polikarbondan yapılmış kasaya bırakıyor. One S’te yekpare kasayı tamamlayan, arkasında SIM kart yuvasını gizleyen kapak bulunuyordu. Benzer şekilde alt bölümde de plastik bölüm bulunuyordu. One X’te bu yapılar yok, telefonun yerinden çıkarılabilen tek yapısı arkada, üste doğru yerleştirilmiş, iPhone’dakine benzer SIM kart tepsisi. Bu SIM kart tepsisini yerinden çıkarmak için ucu sivri bir objeyi tepsi yuvasının içindeki deliğe sokmak gerekiyor. Cihazın kutusundan bunun için özel bir aksesuar çıkıyor.

HTC One S gibi HTC One X’te de Android Ice Cream Sandwich ile birlikte kullanıma sunulan ekran üstü navigasyon kontrolleri tercih edilmemiş. Ekranın altında üç adet fiziksel, kapasitif dokunmatik navigasyon butonu bulunmaya devam ediyor. 4.7 inç’lik ekranın üstünde ise polikarbon kasanın üzerinde delikleri özel bir delme yöntemi kullanılarak açılmış ahize, onun yanında da 1.3 megapiksel çözünürlük destekli ön kamera bulunuyor. Telefonun sol tarafında hem bilgisayar bağlantısı hem de şarj işlevlerini sağlayan microUSB portu, sağ tarafında ise tek kalıp ses kademe tuşu bulunuyor. Üstte güç butonu, 3.5 mm. kulaklık jakı ve mikrofon yer alırken, alt tarafta da ikinci bir mikrofon bulunuyor. Böylelikle One X çevredeki sesleri arındırıp konuşanın sesini karşı tarafa daha anlaşılır şekilde sunma yeteneğini barındırıyor.

htc-one-x-inceleme-00012

HTC One X’in arkasında 8 megapiksel kamera yer alıyor. Kameranın etrafını genişçe bir halka çevreliyor, bu halkanın sağ tarafına, biraz daha halkayı kesecek şekilde LED flaş bulunuyor. Kameranın üstünde, biraz sola doğru yukarıda bahsettiğimiz microSIM kart yuvası yer alıyor. Yine arka tarafta ortaya bir HTC logosu yerleştirilmiş. Aşağı doğru ilerlediğimizde hoparlör, onun üstünde ise Beats Audio logosu dikkat çekiyor. Cihazın sağına doğru beş noktalı bir konnektör dikkat çekiyor. Bu konnektörün yerleştirme istasyonu veya araç içi askı aparatı gibi aksesuarlarla kolay bağlantı için eklendiğini söyleyebiliriz.

Donanım

2012’nin süper telefonları arasında 1280 x 720 piksel çözünürlük yaygın durumda. HTC One X de bu cihazlardan bir tanesi. 4.7 inç’lik 720p ekran 312 ppi’lik piksel yoğunluğuna sahip. iPhone 4S’in Retina ekran şartını kılpayı kaçırıyor olsa da, One X’in bu ekranının keskinlik açısından oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz. One S’te kullanılan nispeten düşük çözünürlüklü AMOLED ekranın aksine One X’te Super LCD ekrana yer verilmiş. Genel kanı AMOLED ekranın en iyi görüntüyü sunduğu şeklinde olsa da, One X’teki Super LCD ekran da kalite açısından tatmin edici seviyenin üstüne çıkmayı başarıyor. Ekranın görüş açısı oldukça iyi, geniş açılardan baksanız bile renk doğruluğunun aynı seviyede tutulduğuna tanık olursunuz. Ekranın dış ortamda da rahatlıkla kullanılabilir olduğunu da belirtelim.

htc-one-x-inceleme-00001

One serisinin orta seviye ürünü sayılan One S’te 1.5 GHz’lik çift çekirdekli işlemci bulunuyordu. One serisinin en üst seviye ürünü olan One X’te ise 1.5 GHz’lik dört çekirdekli NVIDIA Tegra 3 işlemciyle birlikte çıta yukarı çıkarılıyor. One X, HTC’nin NVIDIA Tegra 3 işlemciyle çalışan ilk ürünü olarak da nitelendirilebilir. Dört çekirdekli işlemciye 1 GB RAM ve 32 GB dahili bellek eşlik ediyor. One S’teki gibi One X’te de microSD kart yuvası bulunmuyor. HTC One X’teki 32 GB’lık dahili alanın yeteceğini düşünmüş olmalı.

Kablosuz bağlantı tarafına baktığımızda One X’in 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0, GPS, AGPS, NFC gibi destekleri barındırdığını görüyoruz. HSDPA 21 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps mobil genişbant desteğine de sahip olan HTC One X’te MHL destekli microUSB portu da mevcut. İvmeölçer, jiro, yakınlık sensörü ve pusula da telefonda bulunan modül ve sensörleri oluşturuyor. FM radyo da One X’teki donanım bileşenleri arasında yer alıyor.

Yazılım

HTC One X, Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile yüklü geliyor. Bunun üzerine Sense 4.0 kullanıcı arayüzü giydirilmiş. One S incelemesi sırasına Sense 4.0’ı derinlemesine incelemiştik. Yazılımla ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler bu incelememize de başvurabilirler. One X’teki büyük ve yüksek çözünürlüklü ekran sayesinde Sense 4.0’ın daha güzel göründüğünü söylememiz gerek. Üstelik ekran çözünürlüğünün daha yüksek olması giriş panellerine daha fazla bileşen veya kısayol eklemeye de izin veriyor.

htc-one-x-inceleme-00019

HTC One X’te de yedi farklı paneli sunulan birçok farklı bileşenle, kısayolla veya klasörle doldurmak mümkün. Bunun için parmağınızı herhangi bir panel üzerindeyken ekrana bastırmanız yeterli. Ice Cream Sandwich ile birlikte sunulmuş olan bileşen ekleme arayüzü biraz daha geliştirilmiş şekilde Sense 4.0 kullanıcı arayüzünde de yer alıyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi HTC One serisi Android cihazlarında Ice Cream Sandwich ile birlikte sunulan ekran üstü navigasyon kontrolleri yerine ekranın altında fiziksel kapasitif dokunmatik tuşları kullanmaya devam etmeyi uygun görmüş. Bu durum üreticiye ekranda kullanıcı arayüzü için tabii ki ek alan açmış durumda. Navigasyon kontrollerini fiziksel yolla çözmeyi sürdüren HTC menü tuşunun işlevleriniyse Ice Cream Sandwich’in getirdiği çözüme havale etmiş. Herhangi bir Android uygulamasında veya Ayarlar uygulamasında yerine göre ekranın sağ üst köşesinde veya ekranın alt bölümüne enlemesine yerleştirilmiş bir bant üzerinde üç nokta üst üste ikon görecektir. O ikon menü tuşuna basıldığında karşımıza çıkan tüm seçenekleri kullanıcıya sunuyor.

Ekranın altında bulunan üç tuş soldan sağa sırasıyla geri, ana ekran ve çoklu görev işlevlerini görüyor. Çoklu görev ekranı Ice Cream Sandwich’in doğal arayüzünden biraz daha farklı, üç boyutlu kart yapısı getirilmiş. Herhangi bir uygulama kartını yukarı doğru sürüklediğinizde o uygulamadan tamamen çıkılıyor. Bellek yönetimi açısından pratik bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Çalışan tüm uygulamalarla ilgili daha fazla kontrol için Görev Yöneticisi uygulamasını kullanabilirsiniz.

htc-one-x-inceleme-00021

HTC Sense 4.0’da sayfalı bir menü yapısı söz konusu, ancak HTC’nin önceki Sense sürümlerinden alıştığımız, tüm uygulamaların, sık kullanılanların ve indirilenlerin kategorilere ayrıldığı sekmeli yapı varlığını korumaya devam ediyor. Uygulama menü ekranının sağ üst köşesinde bulunan Menü tuşu bu uygulama bölümünde düzenleme ve sıralama yapma imkanı sunuyor. Ayrıca Google Play için kısayol ve arama motoru da Menü tuşunun yanına yerleştirilmiş. Yüklü gelen uygulamalara baktığımızda One S’te olduğu gibi Araba, FriendStream, Ayna, Görevler, Görev Yöneticisi, HTC Hub, Notlar gibi uygulamaları görüyoruz. Notlar uygulamasının Evernote ile bağlanabildiğini, böylelikle One X üzerinde alınan notlara Evernote.com üzerinden veya Evernote uygulamasının yüklü olduğu diğer bilgisayar ve telefonlar üzerinden ulaşılabileceğini belirtelim. Bu uygulamaların dışında HTC One X’e Google Play Store üzerinden binlerce ücretli ve ücretsiz uygulamayı indirmek mümkün. Google’ın Gmail, Google Talk, Google+, Navigasyon, Latitude gibi uygulamalar cihazda yüklü geliyor.

htc-one-x-inceleme-00024

HTC One X’te 32 GB kapasiteli dahili depolama alanı bulunuyor. Bunun yanı sıra HTC, bu cihazı satın alanlara iki yıl boyunca ücretsiz olarak kullanabilecekleri 25 GB’lık depolama alanı hediye ediyor. Dropbox hesabını ilk kez açan kullanıcılara zaten 2 GB’lık ücretsiz alan veriliyor, HTC de bunun üzerine 23 GB ekliyor ve toplamda 25 GB’lık alan elde edilmiş oluyor. Eğer daha önceden açtığınız ve giderek kapasitesini büyüttüğünüz bir Dropbox hesabınız varsa HTC One X’i satın almak Dropbox alanının 25 GB’nin üstüne çıkmasını sağlayacaktır.

Performans, Kullanım ve Batarya

HTC One X dört çekirdekli NVIDIA Tegra 3 yongasetiyle birlikte geliyor. Bu sayede akıllı telefon, kullanıcısına üst düzey bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Kullanıcı arayüzü geçişleri hızlı, internette gezinme oldukça düzgün şekilde yapılabiliyor. Ancak çeşitli işlevlerde cihazın biraz fazla ısındığını söylememiz gerek. HTC One X’in performansını çeşitli benchmark testleriyle de ölçtük. Telefonun şu an piyasada bulunan çoğu cihazdan daha yüksek performans sergilediğini söyleyebiliriz. Ancak küçük kardeşi One S ile karşılaştırıldığında aşağı yukarı aynı performansı sunuyor, hatta bazı yerlerde One S öne geçmeyi başarıyor.

SmartBench 2012 Quadrant SunSpider Benchmark
Üretkenlik Oyun  (Küçük sonuç daha iyi)
HTC One X 4590 2677 4544 2313.8 ms +/- %1.7
HTC One S 3067 3414 4543 1583.9 ms +/- %2.5

HTC One X’in mobil internet performansı yukarıdaki SunSpider Benchmark sonuçlarından da anlaşılacağı üzere oldukça iyi. Üstelik 720p çözünürlüklü ve 4.7 inç’lik devasa ekran sayesinde web sitelerini genel görünümde bile oldukça düzgün şekilde görüntülemek mümkün. Grafik ve kod açısından epey yüklü web siteleri bile hızlı bir şekilde işlenip kullanıcıların karşısına çıkarılıyor. HTC One S incelemesinde bahsettiğimiz gibi okuma görünümü ve sonra okuma amaçlı kaydetme özelliği One X’in mobil internet tarayıcısında da mevcut.

htc-one-x-inceleme-00016

HTC One X ile telefon görüşmeleri oldukça düzgün bir şekilde yapılıyor. Telefonun çekim gücü iyi seviyede, kapalı, sinyal seviyesinin nispeten zayıf olduğu yerlerde bile görüşmeleri rahat bir şekilde gerçekleştirmek mümkün. Alt ve üst kenarlarda yer alan mikrofonlar sayesinde çevredeki seslerin etkisi de karşı tarafa minimum şekilde yansıtılıyor. 21 Mbps’ye kadar destekli HSDPA desteği sayesinde mobil genişbant ağlardan normale göre çok daha hızlı seviyelerde yararlanabilir, dosyalarınızı hareket halindeyken daha hızlı indirebilir, web’de daha hızlı gezinebilirsiniz. Cihazın önünde kamera yer almasına karşın 3G şebekesi üzerinden video aramaları yapılamıyor.

Kullanıcılarının telefonda uzun batarya ömründen çok inceliğe önem verdiğini araştırmalarla saptayan HTC, One X’e 1800 mAh gibi, normale göre yüksek, ancak bu seviyede bir cihaz için düşük sayılabilecek kapasitede bir batarya yerleştirmiş. Bu bataryanın telefona gömüldüğünü ve çıkarılabilir olmadığına dikkat çekelim. 3G ve Wi-Fi bağlantılarının sürekli açık ve duruma göre aralarında görev paylaşımı yaptıkları, arka planda veri senkronizasyonunun açık olduğu, internette gezinme; Facebook, Twitter ve Google+ gibi sosyal ağlarda durum güncellemesi yapma ve mesajları kontrol etme ve bunun yanında telefon görüşmesi yapma gibi bir durumda One X’in bataryasının bir günü çıkardığını söyleyebiliriz. Yeni güne başlamadan önce cihazı şarj etmek iyi olacaktır.

Kamera

HTC One X’te de One S’te olduğu gibi LED flaşlı 8 megapiksel kamera modülü ve HTC’nin kendi geliştirdiği ImageSense teknolojisi bulunuyor. Oluşan paket sonucunda One X kullanıcılarına hızlı şekilde fotoğraf veya video çekim imkanı sunuluyor. One X’in kamera uygulaması da bir saniyenin altında bir sürede açılıyor, çekim yapmaya hazır hâle geliyor. Tek bir dokunuşla göz açıp kapayıncaya kadar fotoğraf çekebilir, böylelikle herhangi bir ayrıntıyı kaçırmamış olursunuz. Güzel anları hızlı bir şekilde ölümsüzleştirmek isteyenler için fotoğraf ve video çekim tuşları tek bir arayüzde toplanmış. Böylelikle fotoğraf çekmek isterken yanlışlıkla video çekmeye başlamak gibi hataların önüne geçiliyor.

htc-one-x-inceleme-00025

Sürekli çekim modu sayesinde hareketli objelerin görüntülerinin yakalanması veya portre fotoğraflarında istenmeyen göz kapanmalarının önüne geçilmesi mümkün oluyor. Sürekli çekim modu açıkken fotoğraf çekim tuşuna sürekli bastığınızda art arda 20 fotoğraf çekiliyor. Bunlardan en iyisini otomatik olarak seçip kaydedebileceğiniz gibi, kaydedilen fotoğrafları elle ayarlayıp da kaydedebilirsiniz. One X’teki Instagram tarzı filtreler sayesinde çektiğiniz fotoğrafları çok daha çekici ve etkileyici hâle getirmeniz de mümkün. HDR, yüz ve gülümseme yakalama, grup portre, panorama ve makro gibi çeşitli sahne modları barındıran One X’in kamerası düzgün bir kamera deneyimi sunuyor.

htc-one-x-kamera-00018

One X’in f/2.0 açıklıklı kamerası ve arkadan aydınlatmalı sensörü düşük ışık şiddetli ortamlarda bile tatmin edici kareler yakalama fırsatı sunuyor. Çekilen fotoğrafların renk doğruluğu ve doygunluğu One S’in kamerasıyla çekilenlere göre biraz daha iyi seviyede. Otomatik odaklı kamera hızlı odaklama özelliği sayesinde yakın çekimlerde düzgün bir şekilde odaklama ve etkileyici kareler yakalama fırsatı sunuyor. Dış çekim performansının oldukça iyi seviyede olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Gece, flaş kapalı şekilde yaptığımız çekimlerde ise gürültünün etkisi hissediliyor. LED flaş yeterli ışığın olmadığı durumlarda çekimin düzgünlüğünü artıran bir faktör.

Galeri: HTC One X’in Kamerasından Fotoğraflar
[nggallery id=934]

HTC One X’in arka kamerası 1920 x 1080 çözünürlükte 30fps hızında yüksek çözünürlüklü çekim yapabiliyor. Işık şiddetinin düştüğü ortamlarda çekimin hızı da düşüyor, yine de ortaya düzgün, tatmin edici sonuçlar çıkıyor. One X’in kamerasıyla çekilen videoların ortalama seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Sıkıştırma fazla, bu da detaylarda kaybolmalara neden oluyor. Video çekimi esnasında otomatik odaklama yapılıyor, ancak bu odaklama bazı durumlarda yakalanması istenen detayların kaybolmasına neden oluyor.

Video: HTC One X Örnek Video

HTC One X’in önünde de 1.3 megapiksel çözünürlüklü, 720p video kaydı yapabilen bir kamera yer alıyor. Bu kamera genellikle Skype veya Google Talk gibi uygulamalarda görüntülü görüşme yapmak için kullanılıyor. 720p video kaydı çok iyi değil, ancak gerektiği durumlarda iş görecek yeterlilikte çekim yapabiliyor.

Multimedya

HTC One X sahip olduğu üst düzey yongaset ve grafik işlemci paketi sayesinde kullanıcılarına iyi bir multimedya deneyimi vadediyor. Video tarafında MP4, H.263, H.264 ve WMV gibi formatlar destekleniyor. One X’in kamerasıyla kaydettiğiniz veya cihazın belleğine bilgisayar üzerinden attığınız videoları Galeri uygulamasında Videolar kategorisi altında görebilirsiniz. MKV uzantılı 720p videolar da cihaz tarafından düzgün bir şekilde oynatılıyor, ancak One S’teki ses problemi burada da söz konusu. Bir kodlayıcı eksikliğinden kaynaklandığını düşündüğümüz bu problemin üstesinden gelmek için Google Play Store’dan üçüncü taraf video oynatıcı indirebilirsiniz. Bu durumda video içerikleri oynatma konusunda herhangi bir problem yaşamayacağınızı düşünüyoruz.

htc-one-x-inceleme-00026

Müzik tarafındaysa MP3, eAAC+, WMA, WAV gibi formatlar destekleniyor. Müzik uygulaması sadece telefonda yüklü bulunan müzik dosyalarını kütüphane üzerinde düzenli bir şekilde sunup dinletme fırsatı vermekle yetinmiyor, aynı zamanda müzik keyfini destekleyici uygulamalara kısayollar sunuyor. SoundHound adı verilen şarkı bilgilerini saptama uygulaması One X’te yüklü geliyor ve Müzik uygulamasındaki kısayol yardımıyla bu işleve hemen ulaşmak, çevrede duyduğunuz ve beğendiğiniz şarkıların bilgilerini hızlı bir şekilde etmek mümkün oluyor. TuneIn Radio internet radyo uygulaması ve 7digital adı verilen müzik satın alma uygulamaları da cihazda yüklü geliyor, kısayolları da müzik uygulamasında yer alıyor. Müzik uygulamasına harici kısayollar eklemek de mümkün kılınmış.

HTC Sync Manager adlı yazılımı bilgisayarınıza yükleyerek HTC One X ile bilgisayarınız arasındaki multimedya dosya aktarımını bir program kontrolünde gerçekleştirebilirsiniz. Söz konusu Sync Manager yazılımı iTunes veya Windows Media Player üzerinde oluşturduğunuz çalma listelerini otomatik olarak saptıyor ve kendi bünyesinde oluşturup HTC One X’e kolay bir şekilde aktarmanızı sağlıyor.

htc-one-x-inceleme-00013

HTC One X’te de Beats Audio desteği tüm uygulamalara yayılmış durumda. One S incelemesinde de belirttiğimiz gibi Beats Audio profilinin açık veya kapalı olduğu durumlar arasındaki fark azaltılmış, ayırt etmek için biraz daha dikkatli olmak gerekiyor. Beats Audio profili aktif olduğunda ses şiddeti çok az artarken, çevresel efektler daha da artıyor, bas seviyesi biraz daha güçleniyor. One X’in kutusundan eskisi gibi Beats marka kulaklık çıkmıyor. Buna karşılık Beats Audio profili sadece piyasadan edinebileceğiniz Beats marka kulaklıkları cihaza bağladığınızda çalışmakla kalmıyor. iPhone’un kutusundan çıkan kulaklıklar ve Monster marka başka bir kulaklıkla yaptığımız testlerde de Beats Audio profilinin otomatik olarak aktifleştirildiğini gözlemledik. Doğrusu bu bizi biraz şaşırttı.

HTC One X’in arkasında, Beats Audio logosunun hemen altında yer alan hoparlörün ses çıkışının ortalama olduğunu söyleyebiliriz. Şöyle kulağı dolduracak bir ses şiddeti için sesi sonuna kadar açma gereği duyduk. Telefonu bir yüzeye sırt üstü koyduğunuzda hoparlör delikleri kapanıyor, bu durum sesin çıkışını az da olsa etkiliyor.Telefonda müzik dinlemekten sıkılanlar için FM radyo imdada yetişiyor. Geleneksel yollardan radyo dinlemek istemeyenler içinse TuneIn Radio uygulaması var. One X’te yüklü gelen ve aynı zamnada Müzik uygulaması üzerinden de kısayol yardımıyla erişilebilen bu uygulama sayesinde yerli ve yabancı binlerce internet radyosunu dinleme imkanı bulacaksınız.

Cihazda bulunan MHL destekli microUSB portu üzerinden harici ekranlara görüntü aktarımında bulunmak mümkün. Aynı şekilde DLNA desteği de cihazın belleğinde bulunan video dosyalarını veya kamerayla çekilen görüntüleri DLNA destekli ve telefonla aynı ağda bulunan başka cihazlarda görüntüleme fırsatı sunuyor. Henüz Türkiye’de satışa çıkmayan ancak yurtdışından bir şekilde temin edebileceğiniz Media Link HD cihazı da DLNA desteği olmayan TV’lere bile HTC One X’in ekran görüntüsünü aktarma veya telefondaki multimedya dosyalarını görüntüleme fırsatı sunuyor. Üstelik çift ekran teknolojisi sayesinde HTC One X üzerinden oynattığınız video dosyasını TV’de izlerken aynı anda HTC One X üzerinde başka menülerde veya uygulamalarda gezinmeye devam edebilirsiniz, TV üzerindeki film keyfiniz yarım kalmadan. Media Link HD ekranına telefondan görüntü aktarımını başlatmak için üç parmağınızı ekranda yukarı doğru sürüklemeniz yeterli.

Sonuç

One serisinin en üst modeli olan HTC One X vadettiği yüksek performans, hızlı kamera deneyimi ve multimedya keyfi gibi unsurları karşılamayı başarıyor. Telefonun polikarbondan üretilmiş kasası kesinlikle basit durmuyor, özellikle beyaz rengin bir havası olduğunu söylemek gerek. Üstelik telefonun hemen hemen hiçbir yerinde çıkarılacak bir yapının bulunmaması sağlamlığı daha da artırıyor. Cihazın 4.7 inç’lik ekranı boyutları ister istemez artırıyor, ancak bunun kullanımı genel olarak kötü etkilediğini söyleyemeyiz. Super LCD ekran da oldukça kaliteli görüntü üretiyor, yeni iPad’in ekranına baktığımızda yaşadığımız göz alıcı bir tabloya bakma hissini HTC One X’in ekranına bakarken de yaşadığımızı söyleyebiliriz.

htc-one-x-inceleme-00015

HTC One X’te yer alan dört çekirdekli işlemci yüksek performans sunsa da, One X’in performans açısından One S’e göre çok büyük bir farkı yok, bir parmak kadar daha iyi olduğunu söyleyebiliriz, yaptığımız benchmark testleri bunu gösteriyor. One X’i One S’e göre daha çekici kılan tasarımı ve sahip olduğu daha büyük ve daha yüksek çözünürlüklü ekranı. Doğrusunu söylemek gerekirse One X’te gelen 4.7 inç’lik 720p ekran telefondan daha fazla görsel zevk alınmasını sağlıyor, ayrıca cihazın oynatabildiği 720p MKV videoları kendi çözünürlüklerinde düzgün bir şekilde izleme fırsatı sunuyor. HTC One X ülkemizde 2000 TL civarında bir fiyattan alıcı buluy0r.

İLGİLİ HABERLER