Teknoloji

ASUS Windows 8 ile çalışan Transformer Book serisini duyurdu

ASUS’un Transformer ailesi Windows 8 işletim sistemiyle çalışan yeni bir üye kazandı. ASUS Transformer Book olarak adlandırılan yeni serisi altında 11.6, 13 ve 14 inç’lik çıkarılabilir dokunmatik ekranlara sahip dizüstü bilgisayarlar yer alıyor. Intel Core i3, i5 ve i7 yongalarıyla ve NVIDIA GeForce grafik işlemcileriyle donatılmış ASUS Transformer Book serieisnde çoklu dokunma kontrolüne olanak sağlayan Full HD IPS ekranlar da bulunuyor.

4 GB DDR3 RAM, USB 3.0 bağlantı desteği, SSD ve HDD depolama seçeneklerine sahip olan Transformer Book serisinin üyeleri ASUS SonicMaster ses sistemi sayesinde boyutlarından beklenmeyecek kadar iyi ses kalitesi de sunuyor. Cihazda önde HD web kamerası, arkadaysa 5 megapiksellik ana kamera olmak üzere iki kamera bulunuyor. ASUS, bataryanın büyüklüğü konusunda herhangi bir ipucu vermese de Android tabanlı Transformer serisinden çok farklı olmadığını, hem tablet parçasında hem de yerleştirme istasyonunda bataryanın bulunduğunu tahmin ediyoruz.

ASUS’a göre Transformer Book serisi söz konusu eğlence olduğunda tabletin taşınabilirliğinden zevk alan, ancak iş çalışmaya geldiğindeyse Windows tabanlı dizüstü bilgisayarı tercih eden kullanıcı kitlesini hedefliyor. Cihazın ne zaman ve ne kadara piyasada olacağı henüz açıklanmadı.

İlgili – The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER