Teknoloji

HTC One Wear akıllı saatin tanıtımı hazirana kaldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc one wearHTC’nin akıllı saat girişimine dair söylentiler uzun süredir devam ediyor. HTC Petra ve HTC One Wear isimleriyle anılan akıllı saatin nisan ayında tanıtılacağı söylense de, şirketten geçtiğimiz ay içinde yeni amiral gemisi telefon HTC 10 dışında bir hareket gelmemişti. Gelen son haberlere göre, HTC’nin akıllı saati 6 Haziran Pazartesi günü itibarıyla başlayacak haftanın içinde tanıtılacak.

Paylaştığı sızıntıların doğruluğuyla tanınan Evan Blass, Twitter hesabı aracılığıyla HTC’nin akıllı saatinin duyurusunun haziran ayına ertelendiği bilgisini verdi. Blass, daha önce akıllı saatin duyurusunu için nisan ayını işaret etmişti. Petra konusundaki ilk öngörüsü gerçekleşmemiş olsa da, Blass’in geçmiş sicili söylediklerine itibar edilmesini sağlıyor.

HTC’nin akıllı saat projesine dair haberler bir yılı aşkın bir süredir konuşuluyor. Petra kod adıyla anılan cihazda bulunması beklenen muhtemel özelliklerin listesi de her dedikoduyla biraz daha değişiyor. Bu değişiklikler nedeniyle haziran ayında tanıtılacak cihazın geçtiğimiz yılın şubat ayında varlığından söz edilen ilk cihazdan daha farklı bir biçimde gelmesi muhtemel gözüküyor.

Akıllı saatte ST Micro STM32L151 işlemci, 160 x 32 piksel çözünürlüklü 1.8 inç PMOLED ekran bulunacağı iddia ediliyor. Ancak bu özelliklerin günümüz standartlarının altında kaldığını söylemek gerekiyor. HTC One Wear’ın Qualcomm’un Snapdragon Wear platformundan faydalanan ilk akıllı saat olabileceği iddiası da konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER