Teknoloji

HTC One ME9’un teknik özellikleri resmi duyuru öncesinde sızdı

htc-one-me9-200515

Geçtiğimiz mart ayında yeni amiral gemisi telefonu One M9’u tanıtan HTC, filosunu yeni akıllı telefonlarla genişletme konusunda da oldukça hızlı çalışıyor. One M9+ ve One E9+ gibi cihazların ardından, Tayvanlı üretici şimdi de One ME9 olarak anılan bir telefonu görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Akıllı telefonun teknik özellikleri resmi duyuru öncesinde internete sızarken, cihazın ortaya çıkan tek görüntüsünde de tipik HTC tasarım çizgisinin varlığı dikkat çekiyor.

64-bit, sekiz çekirdekli MediaTek MT6795 2.2GHz işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili depolama alanı ve 5.2 inç WQHD ekran, HTC One ME9’un başlıca bileşenleri arasında bulunuyor. 20 megapiksel arka kamera, 4 megapiksel UltraPixel ön kamera, Dolby teknolojisine sahip BoomSound hoparlör, Bluetooth 4.1 bağlantısı ve parmak izi tarayıcısı da akıllı telefonun diğer özellikleri arasında sayılıyor.

HTC One ME9’un kutusundan Android 5.0 Lollipop işletim sistemi ve HTC Sense 7.0 kullanıcı arayüzüyle çıkması bekleniyor. microSD kart desteği sayesinde akıllı telefonun depolama alanının üzerine 128 GB daha eklenebiliyor. Polikarbon arka kapağa metal bir çerçevenin eşlik ettiği HTC One ME9’da 2900 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Akıllı telefonun temmuz ayında piyasaya sürülmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER