Manşetler

HTC One M9’a ait yeni fotoğraflar ve detaylı teknik özellikler sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-one-m9-230215-6

HTC’nin gelecek hafta tanıtmasını beklediğimiz yeni nesil Android akıllı telefonuna ait olduğu iddia edilen fotoğraflar resmi tanıtımdan günler önce sızdı. Mobile Geeks sitesi tarafından yayınlanan yeni fotoğraflar HTC One M9 olarak adlandırılması beklenen akıllı telefonun neye benzeyeceğini gösteriyor. Bu arada resmi fotoğrafların yanı sıra telefonun Almanya satış fiyatının 749 avro olacağı da belirtiliyor.

HTC One M9’un beklenen teknik özellikleri fazla şaşırtmayacak. 2 GHz sekiz çekirdekli Snapdragon 810 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza ve microSD genişleme yuvası başlıca özellikler arasında yer alıyor. UltraPixel kamera ön tarafa kaydırılırken arka tarafta ise 20 megapiksellik yeni bir sensör bulunacak. Bu arka kamera modülü telefonun gövdesinden dışa doğru hafif bir çıkıntı yapıyor gibi görünüyor. Android 5.0 Lollipop ile çalışacak telefonda yeni Sense 7 kullanıcı arayüzü de bulunacak.

htc-one-m9-230215-5

Fotoğraflarda iki farklı renk seçeneği görünüyor, bunlardan bir tanesinde altın ve gümüş renkler birleştirilirken diğeri ise tunç grisi renginin yoğunlukla kullanıldığını görüyoruz. Görünüşe göre HTC, One M9’un tasarımında One M8’in çizgisinden pek sapmıyor. 5 inç 1080p ekranın üstünde ve altında BoomSound hoparlörler yer almaya devam ediyor. Güç butonu bu yeni telefonda kenara alınmış, böylelikle çoğu akıllı telefon üreticisinin takip ettiği yola girilmiş.

One M9’un 1 Martta MWC kapsamında Barselona’da düzenlenecek etkinlikte tanıtılması bekleniyor. Bu yeni amiral gemisi Android telefonuyla ilgili detayları, ön incelemesini gelecek hafta Teknoblog’da bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER