Teknoloji

HTC One M8i Snapdragon 615 işlemciyle birlikte geliyor

htc-one-m8-duo-kamera-200614

One M9’un HTC’nin 2015 Mobil Dünya Kongresi’ndeki yıldızı olması bekleniyor, ancak şirketin bundan başka cihaz veya cihazlar da tanıtacağı söyleniyor. Bunlardan bir tanesi de One (M8)’in orta segmente yönelik alternatifi One M8i olabilir.

One M8i’nin amiral gemisi kardeşinin fiziksel niteliklerini koruması, One (M8) ile aynı boyutlara ve ağırlığa sahip olması bekleniyor. 5 inç, 1080p ekran, 2 GB DDR4 RAM, BoomSound hoparlörler, microSD kart yuvası değişmeden duracak. Farklı olan en önemli unsur ise One M8i’nin Snapdragon 615 MSM8939 yonga barındırması olacak. Bu yongaset sırasıyla 1.7 GHz ve 1.0 GHz maksimum frekanslarda çalışan iki adet dört Cortex-A53 çekirdek grubunu barındırıyor.

Arka tarafta 13 MP + 2 MP çift kamera konfigürasyonunun ve çift LED flaşın bulunması, önde de yüksek çözünürlüklü selfie fotoğraflar için 5 MP kameranın yer alması bekleniyor. Bağlantı seçenekleri arasında NFC ve Bluetooth 4.1 de mevcut gibi görünüyor. Pilin 3000 mAh’den daha düşük kapasitede olacağı söyleniyor.

HTC One M8i’nin kutusundan Android 5.0 ve Sense 7.0 yüklü olarak çıkacağı da iddialar arasında yer alıyor.

HTC’nin bu telefonu Asya, Çin ve Avrupa pazarlarında piyasaya sürmesi; One (M8)’deki gibi gri, altın ve gümüş renk seçeneklerinin bulunması bekleniyor. Daha fazla bilgi için HTC’nin 1 Martta Barselona’da düzenleyeceği basın toplantısını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER