Manşetler

HTC One (M8) resmiyet kazandı: 5 inç ekran, Snapdragon 801 işlemci, çift arka kamera

HTC’nin uzun süredir beklenen yeni gözde Android telefonu HTC One (M8) Londra ve New York’ta eş zamanlı olarak düzenlenen etkinliklerle resmen tanıtıldı. Akıllı telefon şirketin geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü ve oldukça beğeni toplayan M7 kod adlı HTC One’ın halefi olarak raflardaki yerini alacak. 2013 model HTC One (M7) da indirimli fiyatıyla pazardaki varlığını sürdürecek.

htc-one-m8-1

HTC’nin yeni One’da geçtiğimiz yılın modeline göre çok sayıda alanda iyileştirmeler yaptığı görülüyor. 2.3 GHz Qualcomm Snapdragon 801 işlemci barındıran akıllı telefonda 2 GB RAM bulunuyor. Ekran boyutu hafif bir büyümeyle 5 inç’e çıktı. 1920 x 1080 piksel çözünürlüğündeki ekran 441 ppi piksel yoğunluğuna sahip.

Kutusundan Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle çıkacak olan HTC One (M8), şirketin yeni Sense 6.0 arayüzüyle birlikte geliyor. Bu arayüzde BlinkFeed yazılımının son sürümü de yer alıyor. Ancak cihazdaki en büyük yenilik olarak ikinci arka kameranın varlığı ön plana çıkıyor.

htc-one-m8-2

2013 model HTC One’da bulunan UltraPixel kameraya bu yeni modelde derinlik ekleme amacıyla ikinci bir arka kamera eklenmiş. Bu ikinci kamera sayesinde kullanıcıların fotoğraf çektikten sonra odağı değiştirmesi ve fotoğrafın bir kısmını daha net hâle getirmesi mümkün oluyor. Buna ek olarak, kullanıcılar diledikleri takdirde fotoğrafın farklı katmanlarına farklı efektler uygulayabiliyor ve ortaya daha değişik fotoğraflar çıkartabiliyor.

Yeni HTC One’ın 5 megapiksel ön kamerası Tayvanlı şirketin ”selfie” akımına kayıtsız kalmadığını gösteriyor. Ön kamerayla 1080p video kaydı da gerçekleştirilebiliyor. Ancak Qualcomm Snapdragon 801’in sunduğu imkana rağmen, UltraPixel kamerayla 4K video kaydı yapmak mümkün değil.

htc-one-m8-3

Selefine kıyasla daha katı bir materyalle kaplı olan yeni HTC One’da alüminyum arka kasa cihazın yanlarını da kaplıyor. 146.36 x 70.6 x 9.35 mm. boyutlarındaki akıllı telefon tartıda 160 gram çekiyor. Şirket yeni HTC One’ı altın rengi, kutup gümüşü ve gri renk seçenekleriyle satışa sunuyor.

HTC One (M8) ile birlikte gelen yeni özelliklerden bir tanesi de Motion Launch. Bu özellik sayesinde akıllı telefon ”sürekli açık” bir pasif güç moduna geçiyor. Kullanıcılar ekrana iki kez dokunarak telefonu uyku modundan çıkarabiliyor. Ekrana yine iki kez dokunulduğunda ise telefon uyku moduna geri dönüyor. Bu özellik kapsamında kısa yol işlevi gören farklı hareketlerde bulunuyor.

Nano SIM teknolojisine sahip HTC One’da Bluetooth 4.0, NFC, 4G LTE, DLNA ve HTC Connect bağlantı özellikleri bulunuyor. Ayrıca TV kumandası şeklinde kullanım için kızılötesi bağlantı özelliği de mevcut. Cihazın önünde yer alan stereo hoparlörlerde yine BoomSound teknolojisi kullanılmış.

2600 mAh kapasiteli pil 20 saatlik konuşma süresi vadederken, Qualcomm’un Fast Charge teknolojisi sayesinde akıllı telefonun pili 1 saat içinde yüzde 80 oranında doluyor. HTC’nin ekstra aksesuarlarla güçlendirdiği HTC One (M8) bugün itibarıyla yurt dışında belli ülkelerde satışa sunulacak.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER