Teknoloji

HTC Mozilla ile birlikte Firefox’u Vive başlıklara getirecek

htc vive mozilla
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC ve yazılım kanadındaki ortağı Valve, birkaç yıldır en üst seviyede ve masaüstü kalitesinde sanal gerçeklik deneyimini sunmak için çalışıyor. Oculus VR‘ın odak noktasında ana akım tüketici pazarı yer alırken, Sony’nin hedef kitlesinde sadece PlayStation sahipleri bulunuyor. HTC’nin sanal gerçeklik pazarında üst segmentin hakimi olma hedefi, şirketin oyunlar dışında ekstra şeyler de sunmasını gerektiriyor. HTC Mozilla ile yaptığı işbirliği çerçevesinde Firefox Reality internet tarayıcısını Vive serisi sanal gerçeklik başlıklarına getirerek bu yönde bir adım atmış oluyor.

Söz konusu işbirliğinin iki taraf için de bir kazanım olduğu rahatlıkla söylenebilir. Mozilla sanal gerçeklik tarayıcısı Firefox Reality’yi geçtiğimiz nisan ayında duyurmuştu. Firefox Reality, o dönemde Oculus’un yerel tarayıcısına ve Google Chrome’un deneysel Daydream versiyonuna kıyasla daha açık bir alternatif olarak değerlendirilmişti. Microsoft ise kendi internet tarayıcısı Edge’i giderek büyüyen Karma Gerçeklik platformuna taşımayı seçmişti.

HTC sayesinde Mozilla, Firefox Reality’yi pazarlamak için daha erişilir bir platforma kavuşmuş oldu. HTC ve Valve ise Mozilla’nın tarayıcısı sayesinde rakiplerinden biri tarafından geliştirilen bir tarayıcıyı kullanmaktan kurtuldu. Mozilla’nın gizlilik odaklı yaklaşımının da HTC’nin işine yarayacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER