Teknoloji

HTC J Butterfly suya dayanıklı gövde ve çift kamerayla Japonya’da çıkıyor

htc-j-butterfly-010814

HTC’nin 2012 sonlarında Japonya’da çıkardığı HTC J Butterfly akıllı telefonu bir hayli ilgi çekmiş, bu telefonun farklı bir çeşidi de HTC Butterfly adıyla Türkiye’ye getirilmişti. HTC, orijinal modelde bir takım güncellemeler yaparak güncel bir HTC J Butterfly modeli çıkardı.

Japon mobil operatör KDDI tarafından tanıtılan HTC J Butterfly bu ayın sonunda Japonya’da satışa sunulacak. HTC, J Butterfly ile HTC One (M8)’in yetersiz kalan iki alanında önemli iyileştirmelere gitmiş. Bunlardan ilki, J Butterfly’ın arkasında 13 megapiksel çözünürlüklü ana kamera ve 2 megapiksel çözünürlüklü “duo kamera”nın bulunuyor olması. Bu durum hem görüntü kalitesinin daha da iyileştirilmesini, yüksek çözünürlükle birlikte derinlik bilgisine sahip fotoğrafların yakalanabileceğini gösteriyor.

Bir diğer önemli yenilik de, HTC J Butterfly’ın suya dayanıklı bir gövdeye sahip olması. Böylelikle HTC’nin akıllı telefonu Samsung Galaxy S5 ve Sony Xperia Z2 gibi telefonlarla dayanıklılık açısından yakın olacak.

HTC J Butterfly’ın diğer teknik özellikleri arasında 5 inç Full HD ekran, Qualcomm Snapdragon 801 işlemci, 2700 mAh kapasiteli batarya, 32 GB dahili hafıza bulunuyor.

J Butterfly şu an için Japonya’da piyasaya çıkan bir cihaz özelliğini taşıyor. Ancak HTC’nin geçmişte yaptığı gibi bu telefonun farklı bir versiyonunu, Butterfly adıyla diğer ülkelerde de piyasaya sürdüğünü görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER