Manşetler

HTC HD2’de çalışan işletim sistemleri arasına Windows RT de katıldı

HTC HD2’nin piyasa ömrü çok uzun olmamış olabilir, ancak bu cihaz kesinlikle korsanların en çok ilgi gösterdiği cihaz oldu. 2009’un sonunda çıkan ve Windows Mobile 6.5 işletim sistemiyle çalışan HTC HD2 Windows Phone 7 çıktığında bu işletim sistemine güncellenememişti. Halbuki cihaz Microsoft’un yeni platformunda çalışabilecek güce sahipti. Güncellemenin yapılamaması HD2’nin piyasada kan kaybetmesine neden oldu, ancak korsanlar bu cihaza bir hayli ilgi göstermeye başladı.

HTC HD2’nin Windows Phone 7, Windows Phone 8 ile çalıştığını gördük. Hatta bu akıllı telefona Android’i yükleyip öyle kullanan birçok kişiye de rastlandı. En son Android 4.1 Jelly Bean’in de cihazda çalıştığı görüldü. Windows XP gibi masaüstü işletim sistemlerini kurmayı da deneyenler oldu, MeeGo’yu da unutmamak gerek. Zincirin son halkası da Windows RT oldu. Twitter’da @CotullaCode rumuzuyla bir hesap sahibi olan korsan Microsoft’un yeni tablet işletim sistemini üç yaşındaki telefona kurmayı başardı.

@CotullaCode girişiminin sonucunu gösteren fotoğrafları Twitter üzerinde yayınladı. Hem geleneksel masaüstü modu hem de eskiden Metro olarak adlandırılan modern kullanıcı arayüzü cihazda çalışıyor. Korsanın daha eski tweet’lerine bakıldığında bu çalışmanın birkaç haftadır sürmekte olduğu görülüyor. Her ne kadar Windows RT’yi bu telefonda kullanmak görsellik açısından çok da pratik durmasa da, HTC HD2’nin sahip olduğu potansiyeli ortaya koyması açısından güzel bir örnek olduğu gerçek.

İlgili >> Twitter (@CotullaCode)

İLGİLİ HABERLER