Teknoloji

HTC Grip bilekliğin çıkışı yıl sonuna kaldı

htc-grip-010315

HTC, Under Armour ile işbirliğiyle hazırladığı fitness bilekliğini geçtiğimiz mart ayında duyurmuştu. Grip adını taşıyan bileklikte GPS vericisi ve dokunmatik ekran bulunacağı da açıklanmıştı. Yurt dışı satış fiyatı 199 dolar olarak belirlenen bilekliğin piyasaya çıkışı için ilkbahar ayları işaret edilse de, bir hareket görülmemesi akıllarda bazı şüphelerin oluşmasına neden olmuştu. HTC bir açıklama yaparak HTC Grip bilekliğin çıkışının yıl sonuna kaldığını duyurdu.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, kapsamlı testler ve kullanıcı geri bildirimlerinin ardından HTC Grip’in sağlık ve fitness ürün portföyünün geri kalanıyla aynı çizgiye getirilmesine karar verildiği ve bilekliğin yılın ilerleyen dönemlerinde satışa sunulacağı belirtildi. HTC, söz konusu portföyün Under Armour işbirliğiyle hazırlanacağını, son derece kapsamlı ve modern bir yapıda olacağını da vurguladı.

Rekabet dozunun fazlasıyla yüksek olduğu giyilebilir fitness ürünleri pazarında sadece birkaç üretici başarıyı yakalayabilmiş durumda. HTC Vive sanal gerçeklik başlığıyla birlikte duyurulan HTC Grip, şirket adına tamamen yeni bir kategoriye giriş anahtarı olma özelliği taşıyor.

Akıllı telefon satışları ve kârı azalan HTC için HTC Grip gibi ürünlerin göstereceği performans büyük önem arz ediyor. HTC Grip’in bu beklentiyi karşılayıp karşılayamayacağını görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER