Manşetler

HTC Grip 2016’da satışa sunulacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-grip-010315

HTC, fitness bilekliği HTC Grip’in piyasaya çıkışını ikinci kez erteledi. Akıllı telefon üreticisinin spor ekipmanları üreten Under Armour ile işbirliği içinde hazırladığı HTC Grip, Barselona’da düzenlenen MWC 2015’te tanıtılmıştı. O dönemde 2015 içinde piyasaya çıkacağı açıklanan ürün, son ertelemenin ardından 2016’nın başında raflardaki yerini alacak.

ABD satış fiyatı 199 dolar olarak belirlenen bileklikte dokunmatik ekran ve GPS sensörü bulunuyor. HTC Grip’in piyasaya çıkışındaki ilk erteleme geçtiğimiz temmuz ayında yapılmıştı. Yapılan açıklamada yoğun testlerin ve kullanıcılardan gelen geri bildirimlerin sonucunda HTC Grip’in yılın ilerleyen döneminde duyurulması planlanan sağlık ve fitness ürün portföyünün içine yerleştirilmesine karar verildiği belirtilmişti. İkinci erteleme kararı, söz konusu portföyün ve HTC’nin yine Under Armour ile birlikte hazırladığı “Connected Fitness” platformunun çıkışının da geciktiğini gösteriyor.

HTC Grip, tıpkı kendisiyle aynı gün tanıtılan sanal gerçeklik başlığı HTC Vive gibi, Tayvanlı şirketin ürün skalasını çeşitlendirme amacını gerçekleştirmeye yönelik bir hamle niteliği taşıyor. Son yıllarda akıllı telefon satışı ve kârında yaşanan düşüş, HTC’nin farklı alanlara açılım kararı almasındaki en önemli faktör konumunda.

Ancak bu yeni girişimlerin de başarıyı garanti etmediğini unutmamak gerekiyor. Sanal gerçeklik başlıkları henüz teknoloji pazarına anlamlı bir giriş yapamazken, fitness bilekliği sektörü de şimdiden oldukça kalabalıklaşmış durumda.

İLGİLİ HABERLER