Teknoloji

HTC en kötü günleri atlatmayı başardı mı?

htc vive phone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İlk Android telefonunun üreticisi olan HTC, akıllı telefon pazarındaki eski günlerinden oldukça uzakta. Zamanında HD2, HD7 ve One gibi modeller çıkaran şirket, yeniden ivme kazanmak adına farklı deneyler yapmaktan da geri kalmıyor. Blockchain teknolojisini test eden Tayvanlı üretici, 5G dönemine geçiş konusunda ise acele etmiyor. Bunun yerine “akıllı merkezler” üzerine odaklanan HTC’nin en önemli hedefi ise yıllar sonra yeniden kâra geçebilmek. Bu günler oldukça uzak görünse de, şirketin mart ayında 1.31 milyar Tayvan doları (239.6 milyon TL) konsolide gelir elde etmesi kanamanın durdurulmuş olabileceğini gösteriyor.

Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi ve hatta LG’nin rakamlarına bakıldığında HTC’nin açıkladığı rakamın ne kadar küçük olduğu görülüyor. Ancak HTC’nin şubat ayındaki performansına bakıldığında yüzde 110 aranında bir gelir artışı kaydedilmesi göze çarpıyor. Buna rağmen, mart ayı gelirinin bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 53 azaldığını unutmamak gerekiyor. Kısacası HTC’yi başarılı ilân etmek için vakit henüz oldukça erken.

HTC’nin yılın ilk üç ayındaki toplam geliri ise 541.7 milyon TL’de kaldı. Bu da 2018’in ilk üç ayına kıyasla yüzde 66.51 oranında bir düşüş anlamına geliyor. HTC’nin geri dönüşündeki en büyük pay sahibi olarak ise sanal gerçeklik cihazları öne çıkıyor. HTC’nin portföyündeki U11, U11+ ve U12 gibi telefonlar hâlâ eski Android sürümlerine mahkum kalırken, Exodus 1‘in de kısıtlı kitlelere yönelik bir telefon olma özelliğini taşıyor.

HTC sanal gerçeklik donanımları ve yazılımıyla başarı yolunda biraz daha hızlı ilerlemeyi başarabilir. Ancak mobil cihaz tarafındaki performansın işleri biraz daha zorlaştırdığını söylemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER