Manşetler

HTC Exodus 1 blockchain telefonu için ön sipariş dönemi başladı

htc exodus 1
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC Exodus 1 adını taşıyan blockchain telefonu için ön sipariş dönemini başlattı. Potansiyel alıcıların ön sipariş için önce kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Exodus 1‘de güvenli bir bölgede saklanan ve Android’den korunan bir kripto para cüzdanı bulunuyor. HTC’den yapılan açıklamaya göre, bu cüzdanda kripto paralar ve anahtarları saklamak mümkün olacak.

HTC blockchain telefonu geliştirdiğini mayıs ayında açıklamıştı. Şirketin bu duyurusu, o dönemde oldukça fazla merak uyandırmıştı. HTC’nin yöneticilerinden Phil Chen, telefonun kullanıcıları arasında sanal para takasını mümkün kılacağını belirtmişti. Chen aynı zamanda telefonun kullanıcılara kendi kimliklerine sahip olma imkanını sağlayacağını ifade etmişti. Ancak şimdilik Chen’in bu vaatlerinden hiçbiri gerçekleşmeyecek gibi görünüyor. Exodus 1 sadece ekstra güvenlikle koruma altına alınmış özel bir bölüm sunuyor.

HTC telefona olası bir kaybolma veya hırsızlık durumuna karşı sosyal anahtar kurtarma mekanizması yerleştirmiş. Kullanıcılar kurtarma detaylarını güvendikleri birkaç arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Ancak bu kişilerin de anahtar yönetimi uygulamasını kendi telefonlarına indirmeleri gerekiyor. Arkadaşlara bilgi aktarımı için gizli bir paylaşım algoritması geliştiren HTC, bilgileri parçalara ayırarak arkadaşlara dağıtacak. Üçüncü taraf geliştiriciler de telefon için anahtar uygulamaları ve cüzdan geliştirecek.

HTC Exodus 1, 6 inç HD+ çözünürlüklü ekrana sahip. Söz konusu ekran, 18:9 görüntü oranı sunuyor. Telefonun arkasında 16 megapiksel çözünürlüklü çift arka kamera, önünde de 8 megapiksel çözünürlüklü çift ön kamera bulunuyor. Exodus 1’in ön kamerasıyla bokeh efektli fotoğraflar çekilebiliyor. Telefon ile 60 FPS 4K video kaydı yapılabiliyor.

HTC Exodus 1’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Enerjisini 3500 mAh kapasiteli pilinden alan telefon kutusundan Android Oreo 8.1 işletim sistemiyle çıkacak. Telefon, suya ve toza dayanıklılık konusunda IP68 sertifikasına sahip.

HTC Exodus 1 sanal para karşılığında satılacak

HTC Exodus 1 sahibi olmak için sanal parayla ödeme yapmak gerekiyor. 0.15 Bitcoin veya 4.78 Ethereum ödeyenler telefona sahip olabilecek. Bu da yazının yazıldığı dakikalar itibarıyla telefonun fiyatının 5 bin 685 TL olduğu anlamına geliyor. Exodus 1’in sevkiyatının aralık ayı itibarıyla başlaması bekleniyor. Telefon ilk etapta 34 ülkede kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER