Teknoloji

HTC Desire 826 önündeki UltraPixel kamerasıyla düşük ışıkta kaliteli selfie fotoğraflar sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-desire-826-060115

HTC’nin CES 2015’te tanıttığı tek akıllı telefon Desire 320 değil. Tayvanlı şirket bugün Desire 826’nın duyurusunu gerçekleştirdi. Full HD ekran, 64-bit tabanlı işlemci ve önde yer alan UltraPixel kamera başlıca özellikler arasında bulunuyor.

Desire serisi HTC’nin orta segmente hitap eden ürünlerinden oluşuyor, buna rağmen Desire 826 üst sınıf akıllı telefonlara yakın ve çekici teknik özelliklere sahip bir akıllı telefon olarak göze çarpıyor. Tasarım bakımından da Desire Eye’dan çeşitli çizgiler içeriyor.

HTC Desire 826’da One M8’in ekranından yarım inç daha büyük olacak şekilde 5.5 inç 1080p ekran yer alıyor. Qualcomm’un sekiz çekirdekli, 64-bit Snapdragon işlemcisi, Adreno 405 grafik işlemci birimi, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza ve microSD kart yuvası da diğer başlıca teknik özellikler arasında bulunuyor.

Desire Ey gibi Desire 826’nın önünde de BoomSound hoparlörler bulunuyor. Ayrıca One M8’deki gibi UltraPixel kamera da mevcut, ancak bu kamera arkada değil, önde yer alıyor.

Önde yer alan UltraPixel kamera sayesinde düşük ışıklı ortamlarda bile daha iyi ve kaliteli selfie’ler ve video görüşmeleri yapmak mümkün olacak. Arkada ise 13 megapiksel, f/2.0 diyafram açıklıklı kamera bulunuyor.

Desire 826’da 2600 mAh batarya yer alıyor. Çoğu ülkede bu telefon çift SIM kart yuvası ve 4G bağlantı desteğiyle birlikte satılacak. Ayrıca HTC’nin Android 5.0 Lollipop’un ön yüklü olarak sunulduğu ilk telefon da olacak Desire 826’nın bu ayın sonlarına doğru yurt dışında piyasaya sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER