Teknoloji

HTC Desire 820 gelişmiş kamera özellikleri, 64 bit işlemci ve farklı renklerle çıkıyor

htc-desire-820-040914-1

HTC Desire 816 modeli geçtiğimiz şubat ayında Mobil Dünya Kongresi’nde duyurulmuş, yaz başında Türkiye’de de piyasaya sunulan bu orta üst sınıf akıllı telefon beklenmeyen bir başarı elde etmişti. Farklı renk seçenekleri, BoomSound hoparlörleri, 5.5 inç ekranı ve estetik tasarım sayesinde büyük ekranlı bir telefona uygun koşullarda sahip olma fırsatı sunmuştu. HTC tutan bu formülü bozmadı ve Desire 816’nın çizgisini yeni bir model olan Desire 820 ile sürdürüyor.

Desire 820’de de 5.5 inç, 720p ekran varlığını koruyor, arkada da yine 13 megapiksel sensörlü kamera yer alıyor. Renk seçenekleri bakımından HTC Desire 820 de epey zengin görünüyor. Desire 820’yi farklı kılan en önemli unsurlardan bir tanesi 64-bit kapasiteli işlemciye sahip ilk Android cihazlarından bir tanesi olması. Cihazda Qualcomm Snapdragon 615 işlemci bulunuyor. Android L’in çıkışıyla birlikte 64-bit işlemcinin avantajlarından işletim sistemi seviyesinde yararlanmak mümkün olacak.

Ön tarafta 8 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Daha fazla pikselin daha iyi bir görüntü kalitesiyle sonuçlanacağı garanti değil, zaten HTC bunun doğruluğunu HTC One cihazlarında yer alan UltraPixel kameralarıyla göstermeye çalışıyor, piksellerin niceliğinin değil niteliğinin önemli olduğunu vurguluyor. Yine de, ön kameranın çözünürlüğünün artmasının kaliteli özçekim fotoğraflar elde etmeye imkan tanıyacağını düşünüyoruz.

htc-desire-820-040914-2

HTC kaliteli özçekim fotoğraflar için Canlı Makyaj modunu da ekliyor. Bu mod sayesinde çekim yapan kişinin yüzü gerçek zamanlı olarak düzenleniyor, cilt pürüzsüzleştiriliyor ve sonuç gerçek zamanlı olarak gösteriliyor. Benzer özelliği başka üreticilerin kamera uygulamalarında da görüyoruz, ancak HTC bir adım daha öteye giderek, yüzünüzün özelliklerini arkadaşınızın veya bir ünlününkiyle birleştirme fırsatı sunuyor. Ortaya çıkan sonuçlar gerçekten eğlenceli, biraz da garip olacaktır.

Desire 820’nin gövdesinde iki farklı renk tonunun kullanıldığını görüyoruz, böylelikle telefonun hatları daha belirgin ve çekici kılınıyor. Tek kalıp polikarbon gövde HTC’nin “double shot” olarak adlandırdığı renk teknolojisinden geçiyor. Çoğu renk seçeneği parlak, ancak Tuxedo Grisi renk seçeneğinde mat gövde sunuluyor. Desire 820’nin kendisine ait Dot View kılıfı da bulunacak.

HTC Desire 820’nin eylül sonunda satışa çıkması bekleniyor. Telefon bazı ülkelerde çift SIM kart yuvalı olarak satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER