Teknoloji

HTC akıllı telefon pazarında havlu atmaya niyetli değil

htc akıllı telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC akıllı telefon pazarının önemli isimleri arasında yer alsa da, bu durum şirketin geçmişini mumla aradığı gerçeğini değiştirmiyor. Android işletim sistemli ilk akıllı telefonu üreten Tayvanlı şirket, son birkaç yıldır akıllı telefon pazarındaki dönüşümden istikrarlı biçimde kötü etkilenen şirketler arasında başı çekiyor.

HTC hâlâ sahnede olduğunu gösteren mesajlar vermeye çalışsa da, bu mesajların ana akımda söz sahibi olmak için yeterli olmadığı rahatlıkla söylenebilir. Blockchain tabanlı Exodus 1 ilgi çekici bir cihaz olsa da, genel kullanıcılara pek fazla hitap etmiyor. Ortada HTC U12+’tan bayrağı devralacak telefon veya telefonlara dair herhangi bir işaretin bulunmaması kafaları karıştırsa da, Tayvanlı üretici akıllı telefon pazarına veda edeceğine dair söylentileri yalanlamayı sürdürüyor.

HTC’nin akıllı telefon üretmeyi tamamen bırakacağına ilişkin dedikodular artık neredeyse düzenli aralıklarla çıkıyor. Mobil cihaz pazarının şirkete son yıllarda kaybettirdiği paralar göz önüne alınınca bu ihtimal biraz daha mantıklı görünüyor.

Ancak HTC’nin alternatif yolu gibi görünen sanal gerçeklik pazarında da henüz beklenen patlama sağlanmış değil. Dolayısıyla Tayvanlı üreticinin tüm yumurtaları tek bir sepete koymayı istememesi de makul bir tercihe benziyor. Akıllı telefon pazarındaki varlığını güçlendirme planından vazgeçmeyen şirket, bir yandan da sanal gerçeklik platformunu optimize etmeyi sürdürüyor. HTC önemli sanal gerçeklik teknolojilerinin mobil cihazların gelişiminde büyük bir rol oynayacağına inanıyor.

HTC akıllı telefon pazarındaki varlığını kuvvetlendirmeye yönelik hedeflerinin ne olduğu konusunda şimdilik bilgi vermiyor. Tayvanlı üretici şu an için sadece 2018’in sonunda ve 2019’un başında yeni telefonlar çıkarabileceğini işaret ediyor.

İLGİLİ HABERLER