Teknoloji

HTC 2018’de orta sınıf akıllı telefonlara odaklanacak

htcHTC için işler uzun bir süredir pek yolunda gitmiyor. Akıllı telefon biriminin büyük kısmını Google’a satan Tayvanlı şirket, buna rağmen mobil cihaz pazarındaki varlığını sürdürmeye kararlı görünüyor. Ancak bu varlık, en azından 2018’de, eskisi kadar kuvvetli olmayacak gibi görünüyor.

Sektörel kaynaklara göre, şirketin 2018 için oluşturduğu ürün yol haritasında az sayıda akıllı telefon yer alıyor. Tayvanlı üreticinin Ar-Ge ve pazarlama faaliyetlerinde tek bir amiral gemisi telefona odaklanacağı ve bunun yanında birkaç tane de orta segment akıllı telefonu piyasaya süreceği söyleniyor.

Şirketin orta segmentteki varlığını daha belirgin hâle getireceğine dair haberler, daha önce de gündeme gelmişti. Bu plan doğrultusunda tanıtılacak ilk telefonun U11+ olacağı söyleniyor. Söz konusu telefonun önümüzdeki ay Las Vegas’ta gerçekleştirilecek CES 2018’de resmiyet kazanabileceği belirtildi.

HTC’nin 2018 kadrosunun yıldızı U12 olacak

HTC, 2018 kadrosunda sadece bir adet amiral gemisi telefona yer verecek. Bu telefonun U12 adını taşıması bekleniyor. Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti, Quad HD ekran ve çift arka kamera, telefonun muhtemel özellikleri arasında sayılıyor. U12’nin de şubat ayının sonlarında veya mart ayının başlarında tanıtılabileceği konuşuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER