Teknoloji

HP yeni kişisel sistem ürünleri ve yazıcılarıyla Türkiye’de zirveyi korumak istiyor

hp-logo-041011

Türkiye’de kişisel sistemler, yazıcı ve masaüstü bilgisayar pazarlarının lideri konumunda olan HP, düzenlediği basın toplantısıyla hem teknoloji sektörünün genel durumunu değerlendirdi hem de yeni ürünlerine ilişkin bilgiler paylaştı. Toplantıda ilk sözü alan HP Türkiye Baskı ve Kişisel Sistemler Grubu Ülke Direktörü Filiz Akdede, şirketin Türkiye’de kişisel sistemler pazarında yüzde 23, masaüstü bilgisayar pazarında yüzde 32 ve yazıcı pazarında yüzde 50 pay ile lider olduğunu vurguladı.

Kişisel sistemler ürün grubunda mobilite odaklı cihazların, masaüstü ve dizüstü bilgisayarların başarısına dikkat çeken Akdede, hem tabletin hem de dizüstü bilgisayarın rahatlığını sunan X360 dönüştürülebilir bilgisayarın satış performansından memnun olduklarını ifade etti. HP X2 serisinin özellikle kurumsal alanda verimliliği artırdığını vurgulayan Akdede, Android veya Windows tabanlı sekiz modelle kurumsal ihtiyaçları karşılayabildiklerinin altını çizdi.

Konuşmasında HP’nin yeni ürünlerinden biri olan Sprout’tan da bahseden Filiz Akdede, 23 inç dokunmatik ekranlı Sprout’un gerçek zamanlı projektörü sayesinde kitap veya defterlerdeki bilgileri hızla dijital ortama aktarabildiğine dikkat çekti. Sprout’un yerleşik uygulamaları sayesinde dijital ortama aktarılan veriler üzerinde ilginç değişiklikler yapılabileceğini belirten Akdede, Sprout’un kullanıcı deneyimini yeniden şekillendireceğini ve geleceğin üç boyutlu teknolojilerine de temel oluşturacağını iddia etti.

3D baskı konusuna da değinen Filiz Akdede, HP’nin baskı alanında son 30 yıldır dünya lideri olduğunu hatırlattı ve HP Multijet Fusion teknolojisi ile bu liderliği 3D baskı alanına da taşımayı hedeflediklerini belirtti. Özellikle hız, kalite ve maliyet gibi baskı unsurlarına odaklandıklarını söyleyen Akdede, 2016’da 3D baskı çözümlerini görücüye çıkaracaklarını sözlerine ekledi.

Akdede’den sahneyi devralan HP Türkiye Baskı Sistemleri Kategori Müdürü Serkan Bayır ise HP’nin Türkiye yazıcı pazarında 25 yıldır devam eden liderliğine vurgu yaptı ve her dakikada 2 HP yazıcı, 5 sarf malzemesi satıldığını dile getirdi. HP’nin en yeni toner teknolojisi JetIntelligence’a değinen Bayır, bu teknolojiyi barındıran yeni HP yazıcıların yüzde 53 oranında enerji, yüzde 40 oranında yer tasarrufu sağladığına ve hızı sayesinde zaman tasarrufunu mümkün kılmasına dikkat çekti. HP’nin yeni LaserJet Pro serisi yazıcılarıysa 211 dolar + KDV’den başlayan fiyatlarla Türkiye pazarında satışa sunuldu.

İLGİLİ HABERLER