Teknoloji

HP Sprout PC’yi 3D modellemenin temel ürünlerinden biri yapmayı hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hp-sprout-3d-120615

HP Sprout ile masaüstü bilgisayarlara yeni bir bakış açısı getiriyor. Fare ve klavyeye sahip olmayan bu bilgisayar masanın üstünde duran herhangi bir nesneyi dijital dünyaya aktarıyor. Geçen yıl tanıtılan bu monitör bilgisayarın tarayıcısı ve ikinci bir ekranı da mümkün kılan projektörü bulunuyor. Buradan ek bir masaüstü arayüzünü, özel bir uygulamayı veya sanal klavyeyi göstermek mümkün oluyor. Temel kullanım olanı modelleme olan bu bilgisayara HP şimdi yeni görevler yüklüyor.

Başlangıç aşamasında Sprout nesneleri sadece tek bir yandan tarayabiliyordu. Ancak HP, temmuz ayında yayınlayacağı ücretsiz güncellemeyle üç boyutlu tarama imkanının kapısını açacak. Ayrıca piyasaya sürülecek 299 dolar fiyat etiketli çevresel arabirim aygıtıyla birlikte kullanıcılar tarama sürecini otomatikleştirebilecek ve nesneleri bütün kenarlardan tarayabilecek.

Sprout işi modelleme olan kişiler için gerçekten ilginç bir seçenek gibi görünüyor. HP hem hobi amaçlı kullanıcıların hem de profesyonel mühendislerin bunu işleri için kullanabileceğini, böylelikle onlara sürekli yeniden tasarım yapma ve parçaları elleriyle daha iyi hâle getirmeyi sağlayacak, üstelik bunu hem fiziksel hem de dijital ortamda yapma fırsatı suancak. Nesneler üç boyutlu olarak eksiksiz modellendikten sonra, çok daha kullanışlı olacaktır.

Sprout sahiplerinin üç boyutlu tarama yapmak için 3D Capture Stage olarak adlandırılan tarama aksesuarına gerçekten ihtiyacı olmayacak. Ancak bunun sayesind tarama süreci çok daha kolay olabilecek. Bu tarama tablası yukarı doğru yükseliyor, daha sonra etrafında dönerek Sprout’un kamerasının üstündeki taramasını sağlıyor. Nesneler birkaç kez döndürülerek bütün taraflarının tarandığından emin olunuyor, birleştirme işlemleri de yazılım tarafından gerçekleştiriliyor.

3D Captur Stage’in dezavantajı 299 dolarlık döndürülebilir tablanın sadece ona özel 1899.99 dolarlık bilgisayarla eşleştirildiğinde kullanılabilmesi. Alternatif olarak eksiksiz işlevlere sahip bir 3D tarayıcı da satın alabilir, bunu ister Sprout ile ister başka bir bilgisayar ile kullanabilirsiniz. Bunun Capture Stage’den daha fazla maliyetli olması söz konusu, ancak daha esnek bir çözüm olacağını da kabul etmek gerekiyor.

Yine de, Sprout modellerle çalışmak için çekici bir yöntem gibi görünüyor. Şu anda ne kadar Sprout’ı tercih ettiği bilinmiyor, çünkü HP satış rakamlarını paylaşmıyor. Ancak ortalama bir insanın 3D modellerle çalışmaya başlaması noktasında HP’nin çözümünün işleri epey kolaylaştırdığı bir gerçek.

İLGİLİ HABERLER