Teknoloji

HP Sprout PC klavye ve fareyi kaldırıyor, yerine dokunmatik matı getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hp-sprout-pc-301014-4

HP dahili projektör ve çoklu dokunmatik kapasitif mata sahip olan yeni PC tasarımı Sprout’u tanıttı. Fare ve klavyeyi kaldıran ve bunun yerine tamamen dokunmatik etkileşimlerle kontrol edilen bu bilgisayarda 23 inç dokunmatik ekran bulunuyor. Ancak Sprout’un temelinde yansıtılan nesne ve uygulamaları kontrole olanak sağlayan interaktif dokunmatik mat bulunuyor.

Projektör monitör bilgisayarın tepesinde, bir masa lambası gibi asılı duruyor. Intel’in Real Sense 3D kamerası, 14.6 megapiksel yüksek çözünürlüklü kamera, HP DLP projektör ve LED masa lambasından oluşan sistem sayesinde kullanıcılar iki ve üç boyutlu nesneleri doğrudan PC’ye taratabiliyor. Ayrıca kapasitif kalem kullanarak dokunmatik matın üstünde çizim yapabilir, taranan nesneleri mat etrafında hareket ettirebilirsiniz. Mata projektör sayesinde yansıtılan yazılım tabanlı klavye sayesinde bir klavyeye yazı yazıyormuş gibi yazı yazmak mümkün oluyor.

HP, Sprout için çeşitli uygulamalar geliştirdi, üstelik görünüşe göre sistem çoklu dokunmatik hareketleri de destekliyor, uygulamalar içinde birden fazla katmanı kontrol etme yeteneği sunuluyor. Bütün bunların arkasında yer alan sistemde 1 TB depolama alanı, Intel Core i7 işlemci ve Windows işletim sistemi bulunuyor. Anlayacağınız, karşımızda güçlü bir PC bulunuyor.

Sprout’un ilk etapta tasarım endüstrisinin hizmetine sunulması bekleniyor. HP bu sistemin geliştirilmesi sırasında Microsoft, 3M, Intel ve Texas Instruments gibi şirketlerle işbirliği yaptı ve bu cihaz için büyük zaman ayırdı. Sprout PC’nin 9 Kasımda yaklaşık 1900 dolarlık fiyat etiketiyle ABD’de piyasaya sunulması bekleniyor. Cihaz bu hafta sonu itibarıyla ülkedeki Best Buy ve Microsoft Store’larda gösterilmeye başlanacak.

İLGİLİ HABERLER